Atenţie la polei! Accident în lanţ în Cehia, din cauza gheţii de pe carosabil. VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu 11 dec. 2014 Accidente
Atenţie la polei! Accident în lanţ în Cehia, din cauza gheţii de pe carosabil. VIDEO

Ce poţi face atunci când afară sunt temperaturi foarte apropiate de 0 grade Celsius? În primul rând, să reduci viteza, chiar dacă şoseaua din faţa ta pare a fi în bună stare. Iar asta, fie şi pentru faptul că este posibil ca anumite porţiuni de şosea să nu fi fost tratate cu material antiderapant, iar o ploaie măruntă căzută peste un asfalt aflat deja la 0 grade Celsius poate forma un strat subţire dar continuu de gheaţă, extrem de alunecos.

Pe un astfel de strat, nici cele mai bune anvelope de iarnă nu te pot ajuta foarte mult dacă ai viteză prea mare. Iată motivul pentru care ProMotor repetă rugămintea către tine: iarna asta, ia piciorul de pe acceleraţie. Vei ajunge cu 5-15 minute mai târziu la destinaţie, dar vei ajunge teafăr.

Apoi, dacă ai fost implicat în accident sau ai fost nevoit să opreşti, fii cu mare băgare de seamă atunci când ieşi din maşină. Aşa cum ai ieşit tu în decor, vor veni şi alţii cu mare viteză. Sau aceştia vor reacţiona prea târziu. De bine, de rău, maşina măcar te va proteja în cazul unui impact din spate, dacă nu ai suficient timp pentru a ieşi şi a te îndepărta cum se cuvine de maşină. Atenţie şi că, de multe ori, dacă maşina nu a putut frâna pe gheaţă, nici tu nu te vei putea ţine pe picioare.

Iată şi de ce spunem asta, cu un exemplu venit din Cehia (urmăriţi până la final, merită):

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide