Ce poţi păţi dacă nu porţi centura de siguranţă? Să zbori, de exemplu... VIDEO

Foarte mulţi români nu poartă centura de siguranţă, din varii motive. Ar trebui să se uite la videoclipul de mai jos şi să se mai gândească dacă e chiar o idee bună.

Ce poţi păţi dacă nu porţi centura de siguranţă? Să zbori, de exemplu... VIDEO Ce poţi păţi dacă nu porţi centura de siguranţă? Să zbori, de exemplu... VIDEO

Purtatul centurii de siguranţă le blochează unora creierul: pur şi simplu se simt încorsetaţi, ameninţaţi cumva de faptul de a rămâne strânşi în scaun în urma unui accident. Degeaba le citezi statistici, degeaba le arăţi că a nu purta centura de siguranţă imediat ce te-ai urcat în maşină îţi triplează riscul de accidentare gravă sau de deces în urma unui accident, ei vor susţine sus şi tare că au destulă forţă-n mâini să se ţină de volan, sau că se vor sprijini cumva de scaunele din spate, dacă sunt pasageri.

Clipul video de mai jos ne arată ce se întâmplă atunci când nu porţi centura şi ai un accident care duce la răsucirea maşinii: zbori frumos, prin parbriz (pe care l-ai spart cu capul) şi aterizezi câţiva metri mai încolo. Omul din imagine a avut un noroc nebun, pentru că nu şi-a rupt gâtul la impact şi nici nu a fost călcat ulterior de altă maşină. Dar oare a meritat?