Cu barca peste trecerea de pietoni. VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu 25 apr. 2013 Accidente
Cu barca peste trecerea de pietoni. VIDEO

La cursurile de siguranţă rutieră, unul dintre subiectele cel mai greu de acceptat este cel care tratează despre responsabilitatea pietonului de a fi mereu în alertă atunci când se apropie de drumurile publice. Este greu de acceptat, tocmai pentru că trăim cu toţii cu impresia că, dacă suntem pe trotuar sau traversăm civilizat pe zebră la culoarea verde a semaforului, nu ni se poate întâmpla nimic rău.

Nimic mai fals. A fi în alertă – adică a privi înspre direcţia traficului şi nu a sta privind în gol şi aşteptând să se facă verde – demonstrează că ţii la viaţa ta. În fiecare lună mor cel puţin zece români din cauza maşinilor care ies de pe carosabil şi îi lovesc pe trotuar. Cel puţin în unele dintre aceste cazuri, dacă pietonii se uitau la trafic, ar fi putut evita accidentul – nu că a fost vina lor, evident. Mai rău, unii coboară pe trecere chiar dacă încă e roşu, considerând că dacă sunt maşini parcate pe carosabil, sunt la adăpost. Nimic mai fals.

Iată o demonstraţie cât se poate de clară a diferenţei pe care o face starea de alertă, versus dormitul pe tine atunci când aştepţi să traversezi în intersecţie. Cu o barcă!!

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide