De ce nu e bine să goneşti prin oraş cu maşini vechi. VIDEO

Se dă următoarea problemă: ai o Mazda 626 de prin 2000, afară plouă, pe jos e ud fleaşcă iar tu eşti grăbit să te strecori prin trafic. Cât de sigur eşti că nu vei muri în secunda următoare din cauză că te grăbeşti prea tare şi că maşina ta e, de fapt, o conservă pe roţi?

De ce nu e bine să goneşti prin oraş cu maşini vechi. VIDEO De ce nu e bine să goneşti prin oraş cu maşini vechi. VIDEO

Peste 50% dintre maşinile din România sunt mai vechi de 12 ani, iar dintre ele, un procent însemnat reprezintă maşinile mai vechi de 16 ani. Majoritatea acestor autoturisme nu prezintă elemente de siguranţă moderne, precum ABS, ESP, airbaguri sau caroserii cu elemente de absorbţie a impactului frontal sau lateral. Dacă ar fi testate la Euro NCAP, cu greu ar obţine 1-2 stele conform normelor actuale, iar asta în cazul celor mai bine dotate dintre ele. Asta înseamnă că, dacă ai o maşină produsă undeva înainte de 2002, riscul de a muri sau a fi rănit grav într-un accident este mult mai crescut decât într-o maşină modernă, chiar dintr-o clasă mai ieftină.

În ciuda acestui fapt, şoferii care utilizează aceste maşini gonesc de multe ori fără niciun fel de jenă pe şosele, probabil pe ideea că oricum nu-i costă prea mult o reparaţie şi că posesorii de maşini mai noi se vor da la o parte. Uneori le iese pasienţa. Alteori, se întâmplă precum mai jos. Iar efectele impactului frontal al unei astfel de conserve pe roţi poate fi fatal.

Aşadar, n-ar fi mai bine să nu ne grăbim în trafic, indiferent de cât de bine dotată e maşina noastră?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.