Demenţa pe şosele: episodul lunii aprilie. VIDEO

În fiecare zi, mii de oameni mor în accidente de circulaţie în întreaga lume. Mai precis, 3.287 de persoane mor, în medie, în fiecare zi pe şosele. Cauzele sunt multiple, dar neatenţia la volan şi mai ales graba joacă un rol extrem de important, după cum vedem în compilaţia de accidente de luna asta.

Demenţa pe şosele: episodul lunii aprilie. VIDEO Demenţa pe şosele: episodul lunii aprilie. VIDEO

Dacă ai deschide azi televizorul şi ai vedea la ştiri o catastrofă în urma căreia au pierit peste 3.000 de oameni, ai rămâne înmărmurit. S-ar vorbi despre ea zile în şir, fiecare analist mai răsărit încercând să explice inexplicabilul şi să afle cauzele tragediei. Dar zilnic mor peste 3.000 de oameni în accidente care ar putea fi prevenite, în lumea întreagă. 1.3 milioane de oameni mor în fiecare an pe şosele, iar alte cel puţin 20 de milioane sunt rănite sau rămân cu handicapuri permanente. Gândeşte-te un pic la aceste numere uriaşe. În două zile mor mai mulţi oameni decât într-un an de război din Ucraina, iar în câteva luni mai mult decât în războiul din Siria!

Gândeşte-te apoi şi la cei 2000 de români care mor anual pe şoselele din România, iar apoi mai gândeşte-te la ce poţi face tu pentru a nu fi o parte a acestor statistici.

Poate filmuleţul de mai jos te ajută în cele trei elemente cheie: las-o mai moale, asigură-te permanent şi nu încălca flagrant regulile de circulaţie:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.