Iată un Huracán care-şi protejează pasagerii într-un accident la 310 km/h – VIDEO

Autor: Andrei Ştirbu 19 ian. 2015 Accidente

Un Huracán tânăr şi în putere este alergat pe o autostradă ungurească până când agaţă un parapet şi se transformă în cenuşă. Chiar dacă n-a mai rămas nimic din el, cei implicaţi în accident au scăpat cu viaţă.

Când te gândeşti la Huracán, te gândeşti la cei 610 cai-putere livraţi de motorul V10 de 5,2 litri. Te gândeşti la sprintul 0-100 km/h în 3,2 secunde şi la viteza maximă de 325 km/h. Probabil că te gândeşti şi la sistemul de tracţiune integrală, care face ca puterea să fie pusă la roată cât mai eficient posibil. 

După ce o să vezi clipul acesta, o să te gândeşti la structura de siguranţă a maşinii, despre care am vorbit doar în cazul prezentării oficiale a supercarului italian. Huracán nu foloseşte o monococă din fibră de carbon, cât mai degrabă un „şasiu hibrid”, o structură formată din aluminiu şi fibră de carbon.

Accidentul de mai jos s-a produs în semptembrie 2014, pe o autostradă din Ungaria. Şoferul, în vârstă de 36 de ani, a dorit să testeze mitul conform căruia Huracán are o viteză maximă reală mai mare decât cea declarată de producător. 

După o primă reuşită, şoferul insistă să ajungă din nou la acea viteză, însă (ceea ce credem noi că a fost) o mică diferenţă de nivel a dus la destabilizarea maşinii şi, implicit, la un accident ale cărui detalii te duc cu gândul la prăbuşirea unui avion. Haosul a început la o viteză de circa 310 km/h, după cum clipul de mai jos, filmat de pasager, ne arată.

În urma accidentului, şoferul a reuşit să iasă din maşină şi să-l tragă şi pe pasager (aflat în stare gravă) afară, înainte ca maşina – sau, în fine, ce a mai rămas din ea – să devină un glob mare de foc. Apoi scrum. 

Am auzit multe voci, de-a lungul timpului, susţinând că „maşinile astea sunt din ce în ce mai fragile, nu mai au tabla cum o aveau înainte”. Ei bine, toate aceste modificări sunt făcute cu gândul la siguranţa celor din maşină, în eventualitatea în care şoferul uită să estimeze în mod realist riscurile. 

Dacă încă nu l-ai văzut pe viu până acum, e bine de ştiut că un exemplar alb stă cuminte în aeroportul Otopeni. Îl găseşti acolo până la începutul lunii martie. 

 

 

P.S.: Colegii de la Gândul au dat peste un anunţ de vânzare cu un Huracán… asemănător cu acesta din pozele de mai sus. Se vinde ieftin…

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide