Trecutul pe roşu, sport naţional. Poliţia nu face absolut nimic. VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu 17 sept. 2015 Accidente
Trecutul pe roşu, sport naţional. Poliţia nu face absolut nimic. VIDEO

Există destui şoferi nesimţiţi sau pur şi simplu criminali, care aleg să treacă pe roşu pentru că sunt pur şi simplu prea grăbiţi. În mod normal, acest fenomen este ţinut sub control de teama rămânerii fără carnet şi a unei amenzi consistente – pentru că, atunci când nu funcţionează spiritul de conservare, funcţionează măcar teama de pedeapsă.

Dar, de la o vreme, românii au învăţat că pot trece pe roşu fără să păţească nimic din partea legii. Mulţi aleg să facă asta pentru că „se descurcă ei” odată ajunşi în intersecţie. Alţii consideră că au suficient timp din momentul în care s-a făcut roşu şi până când ceilalţi participanţi la trafic se pun în mişcare. În fine, pentru că trecutul pe culoarea galbenă e deja sport naţional, e absolut normal ca o parte dintre cei care forţează galbenul să ajungă să treacă pe roşu. Pericolul, în toate aceste cazuri, este uriaş.

Pentru toate aceste lucruri sunt vinovaţi poliţiştii care nu acţionează drastic asupra inconştienţilor care încalcă legea. Şi nu o fac probabil pentru că şoferii pot contesta cu uşurinţă constatările poliţiştilor, iar sistemele de camere video din intersecţii, care ar putea identifica cu uşurinţă maşinile care au trecut pe roşu, nu funcţionează. De asemenea, găurile din legislaţia auto fac ca nesimţiţii care trec deseori pe roşu să scape cu pedepse mici, asta când nu dau şpagă pentru a scăpa. Urmăriţi însă imaginile de mai sus şi veţi vedea cum un echipaj de Poliţie asistă impasibil la trecerea pe un roşu „plin” a unei maşini, fără a lua nici cea mai mică măsură. Cam asta e realitatea pe care o vedem şi noi zilnic în trafic. De ce nu reacţionează totuşi Poliţia? Greu de spus.

O lege care să admită drept probă filmările cu camerele video de pe bord ar ajuta enorm la calmarea acestor nesimţiţi. Simpla prezenţă a unui expert video în instanţă ar trebui să fie de ajuns pentru a accepta o filmare drept probă, fără a mai ajunge la discuţii interminabile privitoare la calibrarea camerei respective. Până atunci, liber la trecut pe roşu, inconştienţi din toată ţara!

Video via trafictube.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide