Un avion de vânătoare s-a prăbuşit pe o autostradă din Marea Britanie în timpul unui show aerian. VIDEO

Un show aerian s-a terminat cu o tragedie în Marea Britanie, din cauza unui avion de vânătoare şi bombardament care a ratat o manevră aeriană şi s-a prăbuşit pe o autostradă din zonă. Cel puţin 11 morţi şi 14 răniţi, conform bilanţului din seara zilei de duminică.

Un avion de vânătoare s-a prăbuşit pe o autostradă din Marea Britanie în timpul unui show aerian. VIDEO Un avion de vânătoare s-a prăbuşit pe o autostradă din Marea Britanie în timpul unui show aerian. VIDEO

Show-urile aeriene sunt extrem de spectaculoase, dar nu sunt nici pe departe atât de sigure pe cât ar trebui să fie. Manevrele riscante pot duce la tragedii, iar această săptămână a fost una neagră pentru iubitorii aviaţiei: un elicopter s-a prăbuşit la un spectacol aviatic din Rusia (un mort, un rănit), un alt pilot a murit în Marea Britanie atunci când avionul său s-a prăbuşit în faţa spectatorilor, două avioane s-au ciocnit în aer în Slovacia (şapte morţi), un paraşutist a murit în urma unui accident la un show din Chicago şi, chiar în acest weekend, două avioane de acrobaţie s-au prăbuşit în Elveţia, făcând cel puţin o victimă.

Mai jos, manevra care a dus la tragedia de azi din Marea Britanie, acolo unde un avion militar Hawker Hunter s-a prăbuşit pe o autostradă aglomerată în timpul unui spectacol aerian. 

Avionul a lovit mai multe maşini înainte de a exploda într-o bulă de foc. Pilotul a supravieţuit impactului, însă se află în stare extrem de gravă la spital, cu şanse foarte mici. Autorităţile încă mai caută în zonă pentru a stabili numărul total de victime.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.