VIDEO. Cât de greu se opreşte un tren după ce loveşte o maşină? GREU

Mulţi inconştienţi consideră că se pot strecura printre bariere înainte să treacă trenul, sau, în absenţa acestora, să ţâşnească în ultimul moment prin faţa lui. Dacă te-ai întrebat vreodată cât de greu se opreşte un tren după impactul cu o maşină, iată...

VIDEO. Cât de greu se opreşte un tren după ce loveşte o maşină? GREU VIDEO. Cât de greu se opreşte un tren după ce loveşte o maşină? GREU

Dacă te-ai gândit că e OK să mai fentezi barierele sau că poţi trece fără să opreşti şi să te asiguri cum se cuvine înainte să treacă un tren, ar fi bine să urmăreşti clipul video de mai jos. Deşi trenul îşi semnalizase prezenţa de foarte multă vreme prin semnale audio, s-a găsit totuşi o mexicancă la volanul unui Ford Edge care să treacă peste şine exact când venea şi trenul.

Marele noroc al ocupanţilor maşinii a fost că s-au aliniat cumva planetele şi au scăpat cu răni minore - viteza mică a trenului a ajutat cu siguranţă. Dar remarcaţi şi cât de greu opreşte un tren, chiar şi la această viteză mică... Era suficient ca maşina să se agaţe cumva de traversele dintre şine, iar rezultatele ar fi fost cu totul altele (de obicei, maşinile prinse de tren sunt sfâşiate ca nişte conserve). Ăsta da test de impact lateral!

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.