Acest concept de DeLorean o să te trimită înapoi în viitor. VIDEO

Cine a văzut măcar unul dintre filmele din seria „Back to the Future” ştie ce e un DeLorean DMC-12. S-ar putea să ştie şi că maşina în sine a fost un eşec comercial, ceea ce e complet adevărat. Dar asta nu înseamnă că oamenii nu au voie să viseze, nu-i aşa?

Acest concept de DeLorean o să te trimită înapoi în viitor. VIDEO Acest concept de DeLorean o să te trimită înapoi în viitor. VIDEO

Designerul Adam Graszk şi-a imaginat cum ar putea arăta o nouă generaţie a maşinii care a devenit cunoscută în lumea întreagă după ce a apărut în seria de filme „Back to the Future”: DeLorean DMC-12. Iar la prima vedere nu pot decât să spun că imaginaţia lui funcţionează foarte bine, fiindcă studiul său de design arată minunat.

Sigur, fanii înfocaţi ai eşecului comercial denumit DMC-12 ar putea să comenteze că varianta modernă a maşinii lor preferate nu respectă modul tradiţional de deschidere a uşilor şi că s-a lăsat pradă modernităţii (câtă nesimţire, nu?). Dar cui îi pasă ce spun fanii, până la urmă?

Designerul nu a dat nici un detaliu referitor la felul în care maşina lui va fi vopsită dacă va ajunge vreodată să prindă viaţă (modelele originale nu au fost vopsite la exterior, ci aveau caroseria din oţel inoxidabil lăsată la vedere). De asemenea, omul cu imaginaţia de cristal nu a spus ce motor ar vrea să aibă sub capotă, dar bănuiesc că nu e un V6 de Peugeot cu doar 150 CP, aşa cum a primit originalul.

Asta e a mea!

Iar acum, lecţia de istorie. Compania DeLorean Motor Company a luat naştere în anul 1975, cu sediul în Michigan, Statele Unite ale Americii, iar în 1981 a început să producă, în Irlanda de Nord, primul şi singurul său model: DMC-12. De-a lungul celor trei ani de producţie, DeLorean a construit aproximativ 9.000 de exemplare, după care a dispărut din industria auto. În 2007, un antreprenor din statul american Texas a preluat drepturile de producţie şi a reluat asamblarea modelelor DMC-12 cu piese noi rămase în inventarul companiei originale. Iar asta înseamnă că dacă studiul de design al lui Adam Graszk nu devine realitate (şi, să fim serioşi, nu va deveni niciodată realitate), te poţi consola cu faptul că poţi să-ţi cumperi un DeLorean nou. Bine, are 30 de ani, dar e nou. 

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.