Acest Peugeot Exalt pare un Onyx mai aproape de realitate. UPDATE

La salonul auto de la Beijing din această lună, Peugeot a anunţat că va prezenta un nou concept, Exalt. La fel ca şi în cazul lui Onyx, ne-am dori să-l vedem în versiune de producţie cât de repede. Ca viitorul 508, eventual...

Acest Peugeot Exalt pare un Onyx mai aproape de realitate. UPDATE Acest Peugeot Exalt pare un Onyx mai aproape de realitate. UPDATE

Credem că suntem suficient de maturi ca să înţelegem că „greşala” pe care a făcut-o Peugeot prin trimiterea accidentală a mail-ului cu poza aceasta a fost, de fapt, un gest premeditat. Francezii au vrut să atragă atenţia asupra acestui concept pe care îl vor prezenta în premieră luna aceasta, la Salonul Auto de la Beijing. Nu putem, desigur, decât să ne bucurăm că au făcut-o, intenţionat au ba. Pentru că formele astea sunt pur şi simplu delicioase. 

Un exerciţiu similar a fost Peugeot Onyx, conceptul prezentat la Salonul Auto de la Paris din 2012 care a lăsat multe mandibule la pământ - printre care şi pe ale noastre, recunoaştem. Iar Exalt poate fi considerat o urmare firească şi... fezabilă a lui Onyx.

Pentru că, în comparaţie cu antemenţionatul, Exalt se prezintă ca un coupé cu patru uşi (un termen deja general acceptat) cu linii agresive, o „asociere de oţel neprelucrat cu un material textil eficient, Shark Skin, inspirat de structura pielii de rechin”. 

Platforma este Hybrid4, constituită dintr-un motor termic pe benzină şi un motor electric, cu o putere totală de 340 de cai-putere.

În timp ce aşteptăm cuminţi mai multe poze, ne întrebăm dacă nu cumva ceea ce vom vedea pe 20 aprilie anul acesta nu reprezintă precursorul fantezist a lui Peugeot 508. Ne-ar plăcea ca peste doi ani să vedem o berlină de clasă medie cu forme asemănătoare. Visăm prea mult?  

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.