Atenţie la ruşi: Dartz Sportback Concept, limuzina blindată de 2.000 CP!

După ce fabricantul rus Dartz le-a oferit milionarilor excentrici arma anti-Hummer, acum are în plan o superlimuzină blindată şi superpotentă: Dartz Concept. Care, pentru moment, este doar în stadiu virtual.

Atenţie la ruşi: Dartz Sportback Concept, limuzina blindată de 2.000 CP! Atenţie la ruşi: Dartz Sportback Concept, limuzina blindată de 2.000 CP!

Numărul miliardarilor ruşi e în creştere vertiginoasă, iar piaţa auto din fosta URSS aproape că se dublează anual. Deci se pare că putem vorbi de ţara tuturor posibilităţilor în domeniul auto la vecinii din est. Adică un teritoriu prolific pentru producătorul exclusivist Dartz.

Dacă iniţial acesta a intrat în scenă cu Dartz Kombat, un adevărat rival pentru celebrul Hummer H1, iar apoi cu o versiune "sprotivă" Dartz Prombron, iată că planurile de viitor anunţă o superlimuzină blindată şi cu un motor care promite să "îngroape" cele mai titrate supermaşini ale momentului, în frunte cu Bugatti Veyron.

Este vorba despre Dartz Sportback, concepută în colaborare cu Gray Design, studio specializat în propuneri extravagante de iachturi de lux şi supermaşini. Dartz Sportback pare o creaţie destinată filmelor SF cu războaie, având un look de maşină blindată - de fapt, chiar este o lumuzină blindată, care va fi capabilă să tracteze trailere cu iachturi de până la 5 tone.

Proiectanţii au în plan echiparea monstrului mecanic cu un motor de circa 2.000 CP, care să-i asigure maşinii o viteză maximă de 250 km/h. Alte detalii privind motorizarea, performanţele şi consumul nu au fost comunicate încă, dar planurile celor de la Dartz sunt ambiţioase: primul model de serie ar trebui să apară pe piaţă în 2012.

Ne întrebăm dacă Dartz Sportback va fi mai scump decât viitoarea limuzină Bugatti Galibier. Asta în timp ce potenţialii clienţi cel mai probabil îşi vor cumpăra ambele modele... Evident, condiţia fiind ca Dartz Sportback să depăşească stadiul de randări pe calculator.

CREDEŢI CĂ DARTZ SPORTBACK VA FI CONSTRUIT ÎN SERIE?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.