Audi R8 TDI Le Mans Concept

Autor: Alexandru Banu acum 12 ani Concepte auto

Audi R8 TDI Le Mans08.05.2009: UPDATE INFO

Deşi acum un an lansarea părea aproape inevitabilă, inginerii germani au întâmpinat probleme serioase în adaptarea imensului motor V12 pe caroseria lui R8, care nu a fost gândită pentru aşa ceva, astfel încât costurile de lansare ar fi crescut foarte mult. Iar cum pe piaţa americană (cea mai importanţă) motorina este mai scumpă decât benzina, s-a luat decizia ca un R8 diesel să nu mai ajungă în serie. Momentan.

04.03.2008: Frate geamăn cu modelul omonim prezentat la Salonul Auto de la Detroit, Audi R8 TDI Le Mans se diferenţiază prin culoarea de un roşu intens şi denumirea "Le Mans", cu o rezonanţa mai puternică în această parte din lume.

În rest maşina este dotată cu acelaşi impresionant motor V12 diesel cu tehnologie common-rail, capabilă de o gamă largă de injecţii pe ciclu, ce îmbunătăţesc performanţele atât dinamice, cât şi acustice, dar au şi un rol important în atingerea unor temperaturi înalte ale gazelor de evacuare necesare pentru buna funcţionare a catalizatoarelor capabile să cureţe aerul expirat până la norma Euro 6.

Audi R8 TDI Le Mans Concept Motorul supraalimentat de două turbine accelerează modelul de la 0 la 100 km/h în 4,2 secunde, plafonându-se undeva peste 300 de km/h, de unde poate opri într-un timp extrem de redus graţie frânelor ceramice cu o durata de viaţă extinsă la 300.000 de km.

Audi R8 TDI Le Mans ConceptDacă Audi a hotărât să abordeze şi salonul european cu un astfel de concept atunci lucrurile sunt cât se poate de clare: intrarea în producţia de serie este aproape inevitabilă. Şi se va crea un precedent periculos, considerat de mulţi un sacrilegiu. Dar acesta va deschide calea supercarurilor diesel. Vremurile se schimbă.Comentarii
Inchide