BMW 750i Active-Hybrid

Autor: Silviu Draganescu 23 sept. 2008 Concepte auto

Un BMW ecologicBinenţeles, este destul de greu să-ţi imaginezi cum un model de gabaritul lui Seria 7 dotat cu un motor V8 supraalimentat de două turbine poate să aibă ceva ecologic în el. Ei bine, diferenţa nu se face în mod absolut ci relativ, faţă de modelul 750i normal din care se trage şi faţă de care are un consum mediu mai mic chiar cu 15%.

Cum au realizat asta? Ei bine, BMW foloseşte transmisia hibridă de la Mercedes S400 BlueHybrid. Nu, nu au preluat tehnologie Mercedes, cu au dezvoltat-o împreună cu acesta şi alături de General Motors. Practic vorbim de un motor electric integrat în trasmisie, de doar 20 CP şi un cuplu de 210 Nm, ce este pus în mişcare de o serie de baterii Li-Ion depozitate în portbagaj. Ca o mică diferenţă, Mercedes ţine bateriile în compartimentul motor.

Energia electrică stocată provine de ultima variantă BMW de Brake Energy Regeneration, energia cinetică fiind aceea care este transformată şi stocată în timpul frânării în bateriile performante. Precum majoritatea modelelor actuale şi 750i Active Hybrid beneficiază de sistemul ce opreşte motorul la relanti atunci când maşina este blocată în trafic. Deşi avem în faţă doar un concept, este de aşteptat ca modelul de serie ce îşi va face apariţia anul viitor să fie în proporţie de 99% identic. Probabil tot atunci vom afla şi detaliile legate de performanţă.

VEZI TOATE  ANUNŢURILE BMW.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide