BMW i-FD - şi dacă ar arăta aşa BMW Seria 5 electric?

Probabil pe baza zvonurilor unui posibil BMW i5, care să fie plasat între i3 şi i8, designerul spaniol Feliciano Ruy-Diaz ne propune această berlină BMW i-FD, un fel de Seria 5 electric având o imagine eco. Ce părere aveţi de rezultat?

BMW i-FD - şi dacă ar arăta aşa BMW Seria 5 electric? BMW i-FD - şi dacă ar arăta aşa BMW Seria 5 electric?

Pentru moment, cea mai puţin poluantă versiune a gamei bavareze de clasă mare este BMW Seria 5 ActiveHybrid, dar nu putem vorbi de o maşină cu adevărat ecologică, la nivelul viitoarelor BMW i3 şi BMW i8. S-ar putea, totuşi, ca BMW să ne ofere şi un BMW i5 în următorii ani, însă, până atunci trebuie să ne mulţumim cu acest BMW i-FD.

BMW i-FD este creaţia designerului spaniol Feliciano Ruy-Diaz, care a vrut să combine ideea de berlină sportivă specifică brandului german cu ideea unei maşini ecologice, atât prin tehnologie, cât şi prin aspect. Pentru că, la urma urmei, vorbim de design auto, BMW i-FD contează primordial ca exerciţiu stilistic.

După ce am văzut cât de mult au schimbat macazul designerii cu BMW i8, nu ar mai trebui să ne mire că BMW i-FD vine cu o imagine mult diferită faţă de gama actuală BMW. Foarte interesante sunt sursele de inspiraţie pentru conceptul spaniolului: rechinul - pentru putere şi eleganţă, coifurile greceşti - pentru agresivitate sau arhitectura clădirilor moderne - pentru formele generale ale caroseriei.

De remarcat, de asemenea, şi modul fericit în care farurile şi grila lui BMW i-FD au fost modernizate, păstrând în acelaşi timp nota de imagine familiară suficient de puternică. Asta în timp ce lateralul maşinii ne relevă o berlină zveltă, cu atribute specifice berlinelor sportive BMW - cum ar fi botul lung sau conturul uşii din spate (Hofmeister Kick).

Rămâne la latitudinea voastră să apreciaţi cât de reuşit (sau nu) este acest proiect, iar noi suntem curioşi dacă designerul spaniol a reuşit să le atragă atenţia celor de la BMW: cine ştie, poate i-FD ar putea să le dea idei suplimentare pentru viitorul i5...

ÎŢI PLACE SĂ DESENEZI MAŞINI? TRIMITE-NE SCHIŢELE TALE LA ADRESA promotor@promotor.ro ŞI AI ŞANSA SĂ LE VEZI PE PROMOTOR.RO!

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.