Cadillac Ciel Concept prezentat la Pebble Beach 2011

Autor: Oraan Mărculescu 19 aug. 2011 Concepte auto

Recent au apărut zvonuri despre intenţiile Cadillac de a le da un răspuns limuzinelor germane A8, Seria 7 sau S-Class printr-o viitoare navă-amiral, prefigurată de conceptul XTS Platinum, de la Detroit 2010. Noul concept Cadillac Ciel vine să confirme aceste planuri ambiţioase ale americanilor.

Cadillac Ciel Concept a fost prezentat in premiera mondiala la Pebble Beach 2011

Conform creatorilor săi, Cadillac Ciel se doreşte o nouă expresie a grandorii istorice a mărcii de lux americane, precum şi un tribut adus excelenţei din lumea auto. „Luxul autentic este descris de experienţă, nu doar de reuşita produselor, iar Ciel ne vorbeşte despre experienţa călătoriei” adaugă Clay Dean, directorul de design Cadillac.

Marele cabriolet este dedicat călătoriilor relaxate pentru două cupluri, de exemplu, aspectul maşinii fiind impunător nu doar prin dimensiuni, ci şi prin stilul curat, fără briz-briz-uri sau detalii inutile. Vorbim pur şi simplu de o maşină masivă, care impune respect prin tradiţia imaginii de marcă.

Cadillac Ciel are un stil modern si masiv, aducand in actualitate Caddy-urile de alta data

Designerii au acordat atenţie şi simetriei: farurile şi stopurile sunt foarte subţiri, fiind plasate pe verticală, iar grila pentagonală îşi regăseşte în spate un corespondent în modelarea similară a capotei portbagajului. De remarcat marginea din aluminiu a parbrizului, care astfel aminteşte de Cadillac-urile de altă dată.

Ca un adevărat yacht pe patru roţi, interiorul lui Cadillac Ciel este pur şi simplu luxos, utilizându-se aproape excesiv lemnul şi pielea, pentru crearea unei ambianţe nu doar luxoase, ci şi caldă şi chiar romantică – lucru la care contribuie din plin amestecul de culori şi iluminarea interioară.

Interiorul lui Cadillac Ciel este foarte luxos, iar masina are patru usi cu deschidere contrara

Portierele de mari dimensiuni au o deschidere în contrasens, în genul celor de la Rolls Royce Phantom, oferind un acces elegant la toate locurile, cele patru scaune fiind concepute ca nişte adevărate fotolii. De altfel, Cadillac Ciel pare o dedicaţie cu subînţeles pentru vedetele hollywoodiene de acum câteva decenii.

Cadillac Ciel are o lungime apreciabilă, de circa 5,1 metri, precum şi un ampatament generos, de 3,2 metri, aşa încât jantele sofisticate par relativ mici, deşi au 22 inch. Pachetul tehnic este la înălţimea aşteptărilor, fiind vorba de o propulsie hibridă, care asociază un motor electric şi un V6 twin-turbo, cu injecţie directă, de 3,6 litri şi nu mai puţin de 425 CP.

Cadillac Ciel dispune de propulsie hibrida, cu un V6 twin-turbo de 425 CP

Dacă e să ne luăm după acest ultim concept fastuos Cadillac Ciel, se pare că viitorul „Caddy” sună foarte bine. Şi luxos. Să vedem ce surprize ne vor rezerva modelele de serie în viitorul apropiat, dar nu ar fi exclus ca, la cererea publicului, Ciel să ajungă într-o producţie de serie redusă.

Cadillac Ciel, decadenta americana (2) de pe tare.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide