Cadillac Ciel Concept prezentat la Pebble Beach 2011

Americanii de la General Motors nu vor să audă de criză. Prin urmare, au prezentat la Pebble Beach 2011 un concept cu adevărat decadent: Cadillac Ciel este un cabriolet de lux, cu patru locui şi patru uşi, care aminteşte de vremurile bune ale constructorului american. Dar care parcă anunţă şi un rival pentru limuzinele germane.

Recent au apărut zvonuri despre intenţiile Cadillac de a le da un răspuns limuzinelor germane A8, Seria 7 sau S-Class printr-o viitoare navă-amiral, prefigurată de conceptul XTS Platinum, de la Detroit 2010. Noul concept Cadillac Ciel vine să confirme aceste planuri ambiţioase ale americanilor.

Conform creatorilor săi, Cadillac Ciel se doreşte o nouă expresie a grandorii istorice a mărcii de lux americane, precum şi un tribut adus excelenţei din lumea auto. "Luxul autentic este descris de experienţă, nu doar de reuşita produselor, iar Ciel ne vorbeşte despre experienţa călătoriei" adaugă Clay Dean, directorul de design Cadillac.

Marele cabriolet este dedicat călătoriilor relaxate pentru două cupluri, de exemplu, aspectul maşinii fiind impunător nu doar prin dimensiuni, ci şi prin stilul curat, fără briz-briz-uri sau detalii inutile. Vorbim pur şi simplu de o maşină masivă, care impune respect prin tradiţia imaginii de marcă.

Designerii au acordat atenţie şi simetriei: farurile şi stopurile sunt foarte subţiri, fiind plasate pe verticală, iar grila pentagonală îşi regăseşte în spate un corespondent în modelarea similară a capotei portbagajului. De remarcat marginea din aluminiu a parbrizului, care astfel aminteşte de Cadillac-urile de altă dată.

Ca un adevărat yacht pe patru roţi, interiorul lui Cadillac Ciel este pur şi simplu luxos, utilizându-se aproape excesiv lemnul şi pielea, pentru crearea unei ambianţe nu doar luxoase, ci şi caldă şi chiar romantică - lucru la care contribuie din plin amestecul de culori şi iluminarea interioară.

Portierele de mari dimensiuni au o deschidere în contrasens, în genul celor de la Rolls Royce Phantom, oferind un acces elegant la toate locurile, cele patru scaune fiind concepute ca nişte adevărate fotolii. De altfel, Cadillac Ciel pare o dedicaţie cu subînţeles pentru vedetele hollywoodiene de acum câteva decenii.

Cadillac Ciel are o lungime apreciabilă, de circa 5,1 metri, precum şi un ampatament generos, de 3,2 metri, aşa încât jantele sofisticate par relativ mici, deşi au 22 inch. Pachetul tehnic este la înălţimea aşteptărilor, fiind vorba de o propulsie hibridă, care asociază un motor electric şi un V6 twin-turbo, cu injecţie directă, de 3,6 litri şi nu mai puţin de 425 CP.

Dacă e să ne luăm după acest ultim concept fastuos Cadillac Ciel, se pare că viitorul "Caddy" sună foarte bine. Şi luxos. Să vedem ce surprize ne vor rezerva modelele de serie în viitorul apropiat, dar nu ar fi exclus ca, la cererea publicului, Ciel să ajungă într-o producţie de serie redusă.

Cadillac Ciel, decadenta americana (2) de pe tare.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.