Când combini BMW i3 cu smart ForTwo iese... o copie chinezească!

Atât BMW i3, cât şi smart ForTwo sunt două maşini germane cu un aspect foarte ciudat, raportat la maşinile BMW, respectiv Mercedes-Benz pe care ne-am obişnuit să le vedem pe şosele. Însă struţo-cămila chinezilor de la Wuling e mult mai ciudată...

Când combini BMW i3 cu smart ForTwo iese... o copie chinezească! Când combini BMW i3 cu smart ForTwo iese... o copie chinezească!

Cei de la Wuling pregătesc o maşină electrică de oraş, denumită simplu, City Car. Însă aspectul e departe de a fi simplu.

În primul rând, e o maşină de categoria unui Smart ForTwo, având un gabarit liliputan şi doar două locuri. Plus ideea secţiunii fixe a geamului în dreptul mânerului portierei. Culmea, însă, City Car nu seamnă cu ForTwo la nivelul designului. Ci cu altă maşină germană.

Bravo, au reuşit: două dintr-o lovitură! ForTwo şi i3 la pachet...

 

Adică BMW i3, maşina electrică germană cu un aspect greu de înghiţit de către fanii BMW. Pare că designerii Wuling au luat un i3 şi l-au comprimat, păstrând câteva elemente ”strategice” de design: profilarea liniei mediane a suprafeţei vitrate laterale sau partea inferioară a hayonului în negru şi cu stopurile orizontale. Până şi jantele au ceva din cele de pe i3...

Deocamdată, Wuling City Car va fi prezentat sub formă de concept, la salonul auto de la Guangzhou, din noiembrie, urmând ca în 2015 să fie lansată varianta de serie. Suntem curioşi dacă oficialii BMW şi Mercedes-Benz vor avea obiecţii.

... poate că şi germanii ar trebui să copieze ideea chinezilor...

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.