Cherry - concepte chinezeşti

Cherry vrea să demonstreze că a trecut de faza "copiuţelor", conceptele de la salonul auto chinezesc fiind chiar originale.

Cherry - concepte chinezeşti Cherry - concepte chinezeşti
Primul dintre ele, denumit Shooting Sport Concept, este foarte echilibrat, ba chiar abordează o temă stilistică îndreptată spre europeni, renunţând la carambolurile specifice "chinezăriilor" pe care eram obişnuiţi să le criticăm până acum.

În afara de partea frontală, care arborează un "zâmbet" a la Prius, restul maşinii este format din muchii şi colţuri, care nu fac altceva decât să-i confere dinamism. Am putea chiar să riscăm şi să încadrăm acest model în categoria hot-hatch - dar cu multe rezerve şi doar sub aspect estetic. Nici interiorul nu dezamăgeşte, fiind relativ unitar ca design, în ciuda plasticelor potrivite pentru o jucărie făcută pe vapor. Este, totuşi, o evoluţie faţă de alte concepte de până acum, cu toate că un eventual model de serie nu ar putea face faţă concurenţei din clasa mică europeană.

Pentru al doilea concept, chinezii de la Cherry au apelat la serviciile italianului Bertone şi bine au făcut, deoarece SUV-ul compact realizat de acesta se înscrie într-o linie sobră, plăcută şi care nu are nici o legătură cu fenomenl kitsch. Denumit Tiggo, acest automobil am putea spune că seamănă cu un Opel Zafira adaptat ieşirilor în afara asfaltului, care urmează a fi echipat cu motorizări pe bezină şi diesel, corespunzătoare normelor Euro V.

Prea îndrăzneţe planurile chinezilor? Rămâne de văzut, dar, dat fiind interesul tuturor marilor constructori pentru piaţa chineză, s-ar putea ca în următorul deceniu să asistăm la o "invazie galbenă" în domeniul auto.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.