Chevrolet Beat EV prefigurează modelul electric Chevrolet Spark

General Motors a lansat în India primul prototip Chevrolet Beat EV, ca parte a unui program demonstrativ a avantajelor maşinilor electrice. Maşină care, de fapt, prefigurează viitorul model electric Chevrolet Spark.

Chevrolet Beat EV prefigurează modelul electric Chevrolet Spark Chevrolet Beat EV prefigurează modelul electric Chevrolet Spark

Anul trecut, la Salonul Auto New Delhi 2010, General Motors a expus conceptul Chevrolet e-Spark, o maşină electrică bazată pe urmaşul cunoscutului Matiz. Acel concept avea sistemul de propulsie realizat împreună cu specialistul REVA, însă nu a primit undă verde pentru intrarea în producţie.

Acum, însă, GM vine cu o nouă propunere, de data aceasta bazată pe noul Chevrolet Spark (Beat în India) şi dotat cu un sistem electric dezvoltat de Chevrolet. Pachetul de baterii litiu-ion are o capacitate de circa 20 kWh, având 300 de celule şi cântărind circa 270 kg.

Bateriile îi asigură maşinii o autonomie teoretică de 130 km, promiţând o funcţionare corectă în intervalul de temperaturi -20 grade celsius şi +45 grade celsius, în timp ce încărcare de la o priză de la 240 V se realizează în mai puţin de 8 ore.

Motorul electric este creditat cu 45 kW, ceea ce înseamnă 61 CP, suficient pentru utilizarea cotidiană a maşinii. Chevrolet Beat EV va face parte, pentru moment, dintr-un program demonstrativ, în urma căruia Chevrolet să-şi îmbunătăţească tehnologia pe care o va oferi în curând pe gama de maşini electrice mici.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.