Chevrolet Colorado Rally Concept la Buenos Aires 2011

Noua generaţie de pick-up-uri americane Chevrolet Colorado este prefigurată de încă un concept, Colorado Rally. Care, de fapt, e un preview al versiunii de serie cu cabină dublă.

Chevrolet Colorado Rally Concept la Buenos Aires 2011 Chevrolet Colorado Rally Concept la Buenos Aires 2011

Iniţial, Chevrolet Colorado a fost prezentat sub formă de concept la Bangkok 2011, în versiunea de caroserie cu semi-cabină şi două portiere - de fapt, patru, cele din spate fiind mai mici şi deschizându-se în sens invers, la fel ca la noul pick-up japonez Mazda BT-50 Freestyle.

Acum, la Salonul Auto Buenos Aires 2011, a venit rândul versiunii double-cab să fie prezentată, dar tot sub forma unui concept: Chevrolet Colorado Rally. Care, după cum îi spune şi numele, arată pregătit să ia parte în curse de genul Raliului Dakar, dar reuşeşte să aducă în peisaj şi pedigree-ul sportiv al mărcii Chevrolet.

Pentru acest concept, designerii şi inginerii au întreprins un studiu, în urma căruia au dotat Chevrolet Colorado Rally cu câteva accesorii foarte utile. În primul rând, se remarcă jantele mari, de 18 inch şi cu un design high-tech, încălţate cu pneuri offroad BF Goodrich, de 305/60 R 18.

Garda la sol a lui Colorado Rally poate varia cu până la 5 cm, graţie adoptării unor amortizoare reglabile prin telecomandă, de mare performanţă. Maşina mai beneficiază de troliu, cu o capacitate de tractare de 4 tone şi cu un cablu lung de 23 de metri, precum şi de un scut frontal special conceput.

Bena lui Colorado Rally a fost garnisită cu un accesoriu inedit pe margini, care înlocuieşte cu succes barele cromate disponibile pe pick-up-urile actuale. Tot în benă a fost plasată roata de rezervă, împreună cu alte dotări necesare pentru intervenţii în caz de probleme sau teren foarte accidentat, iar în partea din spate maşina mai beneficiază de un troliu, pentru a putea ieşi din orice situaţie.

Motorizarea de sub capota lui Chevrolet Colorado Rally este un motor diesel de 2,8 litri, pentru care, însă, nu au fost comunicate date oficiale referitor la putere şi cuplu. Însă interiorul gândit în stil racing (cu scaune sport având centuri în 5 puncte, precum şi volanul cu led-uri pentru turometru în partea superioară sunt elemente suficiente ca să ne facem o idee despre capacităţile acestui adevărat offroader de curse.

Pentru moment, nu ştim când va fi lansată şi versiunea de serie Chevrolet Colorado, recentul concept arătând, practic, foarte aproape de producţia de serie mare. Aşteptăm cu interes Salonul Auto Frankfurt 2011, unde Chevrolet s-ar putea să le facă o surpriză actorilor de pe piaţa europeană de pick-up-uri.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.