Citroen 2CV - concept misterios aniversar

Misterul a fost elucidat. Conceptul care arăta atât de mult cu Citroen 2CV se numeşte Citroen Revolte şi chiar este o interpretare modernă a clasicei maşinuţe din ani '50.

Citroen a renunţat la mister şi ne arată reîncarnarea modernă a lui Citroen 2CV. Acesta se cheamă Citroen DS Revolte şi este destul de clar că face o referire mai multă decât evidentă la popularul automobil franţuzesc. Nu doar forma şi liniile laterale ne generează un flashback, ci şi acoperişul de pânză cu care acest concept se prezintă este specific 2CV.

Totuşi, emblema şi prefixul DS trădează faptul că acest model ţinteşte mai degrabă spre zona premium a automobilelor mici şi nu spre cele de buget aşa cum a fost strămoşul. Alte elemente care trădează emanciparea sunt uşile în oglindă şi interiorul foarte high-tech, desigur specific unui concept.Arhitectura interioară este destul de atipică, în faţă existând un singur scaun, cel al şoferului.

În privinţa dimensiunilor este un model de clasă mic, măsurând în lungime 3,68 metri, 1,73 metri laţime şi 1,35 metri înăţlime. Aceste măsuri ne fac să ne gândim că ar putea fi un rival potrivit pentru Fiat 500, atât prin prisma gabaritului cât şi al palmaresului istoric.

Păstrând tradiţia de la Frankfurt, şi acest model este propulsat de energia electrică, un sistem se pare simillar ca la Opel Ampera. La Frankfurt s-a spus că acest concept ar putea evolua într-un model de serie în 2011 sau 2012, într-o formă însă mai pământeantă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.