Citroen Survolt - Concept senzaţional de la Citroen

Marca franceză a reuşit tot timpul să ne surprindă cu designul modelelor sale. Cu noul Survolt s-a autodepăşit.

Design greu de contestatAşa cum ne aşteptam, comunicatul de presă Citroen referitor la conceptul Survolt abundă în descrieri pompoase, foarte greu de tradus şi mai ales de crezut. Cu toate acestea, având în vedere designul afişat, parcă nimic altceva nu mai contează. Aceasta a fost creat pentru a combina "liniile curgătoare ce sugerează agilitate, precizie, vitalitate, cu un caracter puternic, muscular regăsit într-un cadru rafinat şi luxos". Textul dintre ghilimele este tradus din cel oficial, dacă mai era nevoie să precizez acest lucru.

Citroen a dorit să creeze o maşină cu o amprentă puternică "motorsport", nu trebuie uitat succesul lor din raliuri, dar care să păstreze un caracter ecologic pronunţat. Cu toate acestea, câteva elemente estetice, precum grila faţă sau gura de aerisire de pe plafon, par să sugereze prezenta unui motor termic. Şi unul chiar puternic.

Citroen Survolt (oare VOLT-u din denumire are o legătură cu transmisia electrică?) are o lungime de doar 3,85 metri şi o lăţime de 1,87 metri, plus o inălţime de 1,2 metri. Ca dimensiuni se încadrează undeva între un Lotus Exige şi un Audi TT. Ce-i mai lipseşte să ajungă în serie? Multe. Însă cu siguranţă nu de design duce lipsă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.