Concept electric la Paris 2010: KIA Pop

Coreenii de la KIA nu stau degeaba, iar la Salonul Auto Paris 2010 vor prezenta, în premieră mondială, un concept electric, denumit KIA Pop. Iată primele imagini-teaser.

Concept electric la Paris 2010: KIA Pop Concept electric la Paris 2010: KIA Pop

KIA Pop - concept electricPentrua păstra, totuşi, surpriza, coreenii sunt foarte zgârciţi în cepriveşte informaţiile despre noul lor concept electric, KIAPop, care urmează să fie inaugurat în premieră mondială laSalonulAuto Paris 2010.

Deocamdată ştim că este vorba despre o maşină de numai 3metri lungime, care oferă spaţiu pentru 3 pasageri: doi pebancheta din faţă, profilată pentru a-i conferi suficient spaţiucelui de la volan, al treilea pasager beneficiind de un scaun înspatele pasagerului dreapta, în compartimentul pentru bagaje.

Premiera la Paris 2010Înce priveşte designul maşinii, din cele câteva poze de până acumputem spune despre KIA Pop că este clar un conceptneconvenţional, dar care sigur va suscita părericontradictorii. Într-adevăr, soluţia adoptată pentru portiere estefoarte inedită, în timp ce parbrizul este, practic, un mareplafon.

De reţinut ideea stopurilor cu LED-uri, "împrăştiate" în parteadin spate a maşinii (nu vorbim de blocuri optice separateconvenţional), în timp ce farurile adoptă şi ele tehnologiaLED. Interesantă ideea excrecenţelor din jurul acestora,care ar putea reliefa o nouă imagine de marcă pentru viitoarelemaşini ecologice KIA.

Însă mai multe detalii şi imagini despre KIA PopConcept, în preajma Salonului Auto Paris 2010.