Concept rusesc de roadster: BMW Sports Coupe by Igor Krasnov

Când vorbim de lumea virtuală, orice este permis. Ne îndoim, totuşi, că vor fi prea mulţi de acord cu autorul acestui concept BMW Sports Coupe.

Concept rusesc de roadster: BMW Sports Coupe by Igor Krasnov Concept rusesc de roadster: BMW Sports Coupe by Igor Krasnov

BMW Sports Coupe ConceptAţimai auzit de Igor Krasnov. Să vă împrospătez memoria: a mai făcut,printre altele, un concept de supercar rusesc, botezat Marussia M-57. Acum, vine cu o propunere care sigur va stârnicontroverse: conceptul unui roadster bavarez destul denonconformist, botezat BMW Sports Coupe.

Autorul nu spune absolut nimic despre creaţia sa, lăsândimaginile să vorbească de la sine. De la început, trebuie remarcatcă limbajul stilistic nu are multe lucruri în comun cu BMW-urilecunoscute, mai ales dacă ne referim la roadsterul BMW Z4.

Însă elementele din panoplia bavarezilor nu lipsesc, primullucru care ar treui să identifice acest concept drept BMW fiindstilizarea grilei frontale, cei doi rinichi devenind două dungicare se continuă şi pe capotă şi care cunoscătorilor ar trebui săle amintească de celebrul roadster BMW 328. Dar unde sunt farurilerotunde?

Design asimetricDacăvi se pare că maşina pare cam ciudată şi parcă neproporţionată, nugreşiţi: caroseria este concepută deliberat asimetric, lucruevidenţat atât de suprafeţele colorate şi de muchii, cât şi dediferenţierea portierelor, prin plasarea diferită a mânerelor (astadacă nu cumva e o eroare a designerului...). Nu e o premieră,deoarece bavarezii au aplicat şi ei o astfel de idee pe un conceptacum câţiva ani.

Igor s-a mai inspirat dintr-o recentă creaţie bavareză foarteinteresantă: BMW Gina Light Visionary, lucru evident pentru cei care auremarcat deja cutele ciudate de pe caroserie sau din partea dorsalăa plafonului. În schimb, spatele maşinii nu are nimic de a face cuBMW-urile.

Voi ce credeţi despreBMW-ul rusesc al lui Igor?