Concept rusesc de roadster: BMW Sports Coupe by Igor Krasnov

Când vorbim de lumea virtuală, orice este permis. Ne îndoim, totuşi, că vor fi prea mulţi de acord cu autorul acestui concept BMW Sports Coupe.

Concept rusesc de roadster: BMW Sports Coupe by Igor Krasnov Concept rusesc de roadster: BMW Sports Coupe by Igor Krasnov

BMW Sports Coupe ConceptAţi mai auzit de Igor Krasnov. Să vă împrospătez memoria: a mai făcut, printre altele, un concept de supercar rusesc, botezat Marussia M-57. Acum, vine cu o propunere care sigur va stârni controverse: conceptul unui roadster bavarez destul de nonconformist, botezat BMW Sports Coupe.

Autorul nu spune absolut nimic despre creaţia sa, lăsând imaginile să vorbească de la sine. De la început, trebuie remarcat că limbajul stilistic nu are multe lucruri în comun cu BMW-urile cunoscute, mai ales dacă ne referim la roadsterul BMW Z4.

Însă elementele din panoplia bavarezilor nu lipsesc, primul lucru care ar treui să identifice acest concept drept BMW fiind stilizarea grilei frontale, cei doi rinichi devenind două dungi care se continuă şi pe capotă şi care cunoscătorilor ar trebui să le amintească de celebrul roadster BMW 328. Dar unde sunt farurile rotunde?

Design asimetricDacă vi se pare că maşina pare cam ciudată şi parcă neproporţionată, nu greşiţi: caroseria este concepută deliberat asimetric, lucru evidenţat atât de suprafeţele colorate şi de muchii, cât şi de diferenţierea portierelor, prin plasarea diferită a mânerelor (asta dacă nu cumva e o eroare a designerului...). Nu e o premieră, deoarece bavarezii au aplicat şi ei o astfel de idee pe un concept acum câţiva ani.

Igor s-a mai inspirat dintr-o recentă creaţie bavareză foarte interesantă: BMW Gina Light Visionary, lucru evident pentru cei care au remarcat deja cutele ciudate de pe caroserie sau din partea dorsală a plafonului. În schimb, spatele maşinii nu are nimic de a face cu BMW-urile.

Voi ce credeţi despre BMW-ul rusesc al lui Igor?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.