Design din Rusia: Audi R9 imaginat de Vasiliy Markin

Autor: Oraan Mărculescu 23 iul. 2012 Concepte auto

Cei de la Audi s-au specializat pe o gamă de modele life-style ceva mai diferite decât coupe-urile în 4 uşi de genul lui Mercedes-Benz CLS. Aşa încât Audi A5 Sportback sau Audi A7 Sportback sunt maşini care nu îi lasă deloc insensibili pe designerii pasionaţi de maşini, aşa încât nu e de mirare că, la un moment dat, cineva s-a gândit chiar la un Audi A9 Sportback.

Audi R9 abunda de muchii si colturi, parand un melanj intre designul Audi si Lamborghini

Iată însă că designerul rus Vasiliy Markin preferă să meargă pe direcţia lui „R” şi ne propune un fel de versiune sport-saloon cu 4 uşi derivată oarecum din celebrul deja Audi R8. Tânărul Vasily este student la Universitatea Tehnică din Moscova, ceea ce explică oarecum designul mai tehnic, dominat de colţuri şi muchii tăioase, în detrimentul rotunjimilor.

De altfel, nu greşim prea mult dacă îl „acuzăm” pe tânărul designer că a încercat o combinaţie de trăsături Audi şi Lamborghini, pornind de la imaginea conceptului Audi Quattro, din 2010. Totuşi, designerul merge mai departe şi îi conferă maşinii o personalitate aparte, graţie ideii pentru faruri şi a stilizării interesante a grilei frontale.

Audi R9 ar trebui, in teorie, sa beneficieze de motorizari potente sub capota fata si de tractiune integrala quattro

Evident, maşina este concepută ca un GT cu 4 locuri foarte confortabile, dar şi sportive, Audi R9 urmând a beneficia (într-un viitor improbabil) de motorizări de sute de cai putere sub capota faţă, precum şi de tracţiune integrală quattro. Rămâne de văzut dacă, la nivel apreciativ, acest Audi R9 e o idee mai bună decât marele coupe BMW M9 al designerului autohton Răzvan Radion – ce părere aveţi?

ÎŢI PLACE SĂ DESENEZI MAŞINI? TRIMITE-NE SCHIŢELE TALE LA ADRESA [email protected] ŞI AI ŞANSA SĂ LE VEZI PE PROMOTOR!

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide