Design: Volkswagen Sports Car Concept by Steel Drake

Un tânăr designer din Kyrgyzstan a realizat acest concept de maşină sport Volkswagen. Care a primit sigla VW doar pentru că prima maşină a creatorului a fost un VW Jetta. Ce părere aveţi despre propunerea sa?

Design: Volkswagen Sports Car Concept by Steel Drake Design: Volkswagen Sports Car Concept by Steel Drake

Tânărul designer din Kyrgyzstan se ascunde sub pseudonimul Steel Drake, iar maşina din randările acestea a fost botezată simplu: Volkswagen Sports Car Concept. După cum afirmă creatorul, acest concept este pur şi simplu un studiu virtual, dar care a fost gândit realist, după standardele actuale ale domeniului auto.

Este destul de uşor de remarcat că sursa de inspiraţie a fost celebrul deja Audi R8, deşi maşina are un gabarit mai potrivit pentru un Audi TT. Cu toate acestea, sigla este Volkswagen... Conceptul ne gratulează cu nişte idei stilistice interesante.

În primul rând, surprinde ideea creionării portierelor, care par rupte de ansamblu, atât tehnic, cât şi ca design. În faţă şi în spate, fiecare portieră pare să lase spaţiu unor fante înguste, iar marginile sunt foarte curbate spre interior, ceea ce nu poate fi decât o curiozitate pentru ingineri. Din punct de vedere stilistic, portierele practic întrerup brutal linia mediană simplistă, părând "din alt film".

Dacă ideea portierelor poate stârni serioase controverse, nu la fel stă cazul cu partea frontală, care dă dovadă de un stil de unitar, iar botul pare foarte potrivit pentru actuala imagine de marcă Volkswagen, inspirând masivitate şi robusteţe.

Farurile duble ne duc puţin cu gândul la conceptul VW BlueSport, fantele de sub ele sunt clar de origine Audi, iar luminile de poziţie cu LED-uri, care se "scurg" în jos, amintesc, în mod ciudat, de Opel Grand Turismo Concept (de la Salonul Auto Geneva 2007). Blocurile optice din spate sunt un fel de replică dată farurilor, însă forma curbată în jos a stopurilor nu putem spune că e neapărat reuşită.

Per ansamblu, conceptul VW imaginat de Steel Drake nu te lasă indiferent, iar fanii Volkswagen probabil vor fi cei mai entuziaşti comentatori la adresa acestei propuneri de maşină sport VW. Prin urmare, comentariile vă aparţin:

CE PĂRERE AVEŢI DESPRE VW SPORTS CAR CONCEPT BY STEEL DRAKE?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.