Ferrari 430 Biofuel Concept la Detroit

Dintre lucrurile pe patru roţi incriminate de ecologişti, Ferrari s-ar situa detaşat în Top 5 alături de alţi constructori de supercaruri, insensibili la soarta urşilor polari. Cei de la Marranello încearcă o reconciliere cu natura şi prezintă Ferrari 430 cu biocombustibil.

Ferrari 430 Biofuel Concept la Detroit Ferrari 430 Biofuel Concept la Detroit
Renunţarea la combustibilii fosili şi trecerea pe biocombustibili, ce au ca materie primă cerealele, nu înseamnă neapărat şi pierderea puterii, conceptul ecologic fiind  chiar mai puternic decât varianta alimentată cu combustibilii tradiţionali. Plusul de putere nu este, însă, spectaculos, etanolul furnizând un plus de 10 cp şi un cuplu mai mare cu 4%. Cu toate astea, consumul este sensibil mai mic, cu 5%, o valoare totuşi nesemnificativă pentru cei care îşi permit un Ferrari.

Acest concept este departe de a ajunge în producţia de serie, conform unor surse din cadrul companiei citate de Automotive News la Salonul de la Detroit. Un alt semn că nu îl vom vedea prea curând pe străzi este faptul că nu a beneficiat de o lansare sau conferinţă de presă, fiind expus discret de italieni. Modelul rămâne totuşi asul din mâneca Ferrari pentru perioada în care biocombustibilii vor creşte în popularitate. În prezent doar în Suedia, Brazilia, şi anumite regiuni din Statele Unite se folosesc biocombustibili.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.