Fiat Uno Roadster Study la Salonul Auto Sao Paolo 2010

La salonul auto brazilian, cei de la Fiat prezintă un concept de roadster bazat pe noua citadină Fiat Uno. Maşină care nu ştim dacă va ajunge şi în producţia de serie.

Fiat Uno Roadster StudyLa acelaşi salon auto brazilian unde va apărea şi curiosul concept Renault Sandero Stepway, despre care încă nu ştim mai multe detalii, cei de la Fiat vin cu propunerea Uno Roadster Study.

Este vorba despre un concept bazat pe noua generaţie Fiat Uno, model care încă nu se ştie exact dacă va fi comercializat şi pe piaţa europeană sau rămâne dedicat pieţei sud-americane.

Fiat Uno Roadster Study arată destul de... colţuros pentru o maşină dedicată amatorilor de life-style şi chiar sportivitate. De fapt, pornindu-se de la caroseria cu forme simpliste a modelului de serie, nu se putea face pare mare lucru în materie de stil.

Aspect relativ sportivPartea frontală păstrează forma farurilor şi grila cu cele trei mici fante din partea stângă, dar spoilerul este total modificat, beneficiind de o priză de aer foarte generoasă şi de un splitter în partea inferioară. În laterale, prizele de aer şi luminile de poziţie sunt flancate de elemente aerodinamice proeminente, aşa încât maşina are un aer extrem de agresiv.

În spate, avem parte de alte stopuri - normal, de altfel, deoarece la modelul de serie acestea sunt poziţionate pe montanţii spate, care, în cazul conceptului, au fost eliminaţi. Mult mai de efect, însă, este spoilerul spate, profilat şi el foarte agresiv. Aspectul sportiv este asigurat de cele două ieşiri din partea centrală, dar şi de jantele de 17 inch sau de prizele negre de aer din spatele portierelor.

Motor 1.4 turbo de 152 CPTransformarea micii berline într-un roadster cu două locuri înseamnă adoptarea unui capac profilat aerodinamic, care înlocuieşte bancheta. În spatele tetierelor scaunelor faţă regăsim acum două arce de securitate de mari dimensiuni, Uno Roadster arătând ca o mică brută sportivă.

Conceptul este propulsat de un motor turbo, de 1,4 litri şi 152 CP, demonstrând că, dacă interesul publicului ar fi suficient de mare, un eventual model de serie Fiat Uno Roadster nu ar fi greu de realizat.

Fiat Uno SportingTot la salonul brazilian, cei de la Fiat vor prezenta şi versiunea cu aspect mai dinamic, Fiat Uno Sprting. Nu vorbim de un model sportiv, deoarece motorul este tot cel de 1,4 litri şi 85 CP, ci de un nivel de echipare pentru cei care vor să-şi personalizeze maşina.

Pachetul "Sporting" are suspensia coborâtă cu 20 mm, jante de 15" cu un design special, încălţate cu pneuri mai late, de 185/60 R 15, o vopsea specială orange pentru caroserie, alături de stickere dedicate, precum şi spoilere uşor modificate.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.