Ford Focus BEV la Frankfurt 2009

Ford Focus nu îşi ţine "în priză" fanii cu următoarea generaţie, pe care trebuie să o mai aşteptăm, ci cu o versiune care se bagă în priză, la propriu, denumită Ford Focus BEV.

Ford se aliniază la ultima modă, cea a modelelor electrice, cu o versiune electrică a lui Ford Focus, cel mai popular model din gamă. Acest prototip denumit Ford Focus BEV se bazează exclusiv pe puterea energiei electrice, fiind animat de un motor ce dezvoltă 100 kw şi un cuplu de 320 Nm. Resursele de energie sunt asigurate de baterii litiu-Ion de 23 kWh. Acest agregat asigură o autonomie de 120 km, (cam puţin după actualele standarde) şi poate fi încărcat total în 8 ore, de la orice priză de 230 de volţi.

Acest prototip dezvoltat pentru a participa la programul "Ultra-Low Carbon Vehicles" foloseşte mai multe tehnologii venite de peste Ocean de la fratele Ford Fusion Hybrid cum ar fi compresorul de la agreagtul de climatizare care se alimentează de la panouri solare pentru a funcţiona fără a consuma bateriile.

Acest model este încă în stadiul de concept, dar Ford ne dă de înţeles că de anul vom putea afla mai multe despre eventuale aplicaţii de serie ale acestei tehnologii.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.