Ford Start – concept mini la Beijing 2010

Ford a prezentat la Salonul Auto China Ford Start, un concept urban de mici dimensiuni, care nu va ajunge însă pe şosele, dar “inima” sa o va face.

Dacă Ford nu ar fi avut Ford Ka am fi fost tentaţi să credem că marca americană vrea să îşi facă propriul Cinquecento, conceptul Ford Start fiind parcă o reinterpretare a cum ar putea să arate în viitor citadina italiană. O altă asemănare cu un alt model citadin existent este dată de denumire, Start rezonând foarte puternic cu smart.

Acest model este însă doar un studiu de design, fără planuri reale de producţie. După cum se poate observa se îndepărtează de designul kinetic şi dacă nu ar exista ovalul albastru pe capotă, cu siguranţă, nu am fi făcut nici un fel de asociere cu Ford. În schimb acest model vine cu soluţii foarte interesante de reducere a greutăţii, având o structură din aluminiu şi oţel foarte rezistent (vezi imagini cu montanţii C), nesacrificând astfel rezistenţa caroseriei. În plus forma simplă şi faptul că panourile caroseriei sunt create din materiale reciclabile, având pigmentul impregnat din fabricaţie, cu siguranţă îl fac pe Start mai ieftin de produs decât modelele din gama curentă .

Acest concept va lăsa ca zestre vehiculelor mici de serie motorizarea. Conform comunicatului oficial, Start are sub capotă un nou motor EcoBoost în 3 cilindri cu capacitatea de 1 litru. Nu se specifică exact ce putere va avea, dar se spune că va fi la fel de puternic ca motoarele aspirate cu cilindree ceva mai mare, având în acelaşi timp emisii mai mici de 100 g/km. Ne gândim astfel că noul EcoBoost ar putea fi o alternativă la motoarele 1.4 şi 1.6 din actuala ofertă Ford, având o putere între 100 şi 110 CP.

Ford Start a fost expus în faţa lumii la Salonul de la Beijing, dar rămâne o propunere globală, motorizarea urmând să ajungă mai ales în Europa.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.