GMC Sierra All-Terain HD Concept la Detroit 2011

Ce ar fi spiritul american fără pick-up-urile heavy duty? Aceşti coloşi care îi sperie pe ecologişti rămân o constantă a culturii auto americane. Iar conceptul GMC Sierra de la Detroit 2011 este o dovadă foarte clară.

GMC Sierra All-Terain HD Concept la Detroit 2011 GMC Sierra All-Terain HD Concept la Detroit 2011

GMC Sierra este unul dintre cele mai mari pick-up-uri la americani. Iar la Salonul Auto Detroit 2011 suntem martorii unui posibil succesor, în persoana conceptului GMC Sierra HD, un mastodont care încearcă să reliefeze noua direcţie de design a produselor GMC Trucks.

GMC Sierra HD Concept - viitorul pick-up-urilor heavy duty de la GMC Trucks

GMC Sierra All-Terain HD Concept se doreşte un "concept realistic", după cum afirmă oficialii, care prezintă publicului noile evoluţii şi soluţii tehnologice de pe viitoarele modele de serie. De la început se remarcă stilul foarte masiv şi chiar brutal, care contravine noului curent ecologist de peste ocean.

Faţă de actualul model de serie, conceptul Sierra HD are o gardă la sol mai mare, un ecartament mărit, iar suspensia este îmbunătăţită, pentru a permite transportul încărcăturilor mai grele. Construcţia maşinii rămâne fidelă principiului şasiu separat, acesta fiind reproiectat, fiind mai uşor, dar şi mai rezistent.

GMC Sierra HD Concept are un motor V8 diesel de 6,6 litri si 397 CP

Motorul de pe acest concept este un adevărat Gargantua: vorbim de un V8 turbodiesel Duramax, care are 6,6 litri şi dezvoltă nu mai puţin de 397 CP. Este de la sine înţeles că termeni precum consum sau emisii poluante sunt neimportante în acest caz... Transmisia este automată, cu şase trepte, fiind de tipul Allison 1000.

GMC Sierra HD beneficiază de pneuri offroad BF Goodrich MT, de 35 inch, montate pe jante din aliaj, de 20", iar unghiurile de atac şi ieşire au valori foarte bune pentru un offroader. Caroseria este de tipul double-cab, oferind 4 locuri spaţioase, în timp ce bena este "pavată" cu un material cauciucat aderent, iar pe laterale există compartimente de depozitare ce se pot încuia.

Habitaclul maşinii arată destul de luxos pentru o astfel de maşină-cărăuş, ba chiar pare gata pentru producţia de serie, neavând elemente futuriste diferite de ale modelelor care circulă pe şosele. Finisarea inserţiilor din metal dă o notă de forţă interiorului, iar de pe lista de echipamente nu lipsesc sistemul de navigaţie sau un sistem care poate înregistra muzica de la radio.

GMC Sierra HD Concept este exemplul clar ca americanii nu renunta la dinozaurii lor

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.