Honda Micro Commuter Concept la Salonul Auto Tokyo 2011

Honda nu putea lipsi din peisajul piticilor de oraş, aşa că ne-a gratulat cu un concept interesant la Salonul Auto Tokyo 2011: Micro Commuter Concept.

Honda Micro Commuter Concept la Salonul Auto Tokyo 2011 Honda Micro Commuter Concept la Salonul Auto Tokyo 2011

După ce japonezii ne-au anunţat pentru Salonul Auto Tokyo prezentarea unui fel de urmaş al lui Insight, adică AC-X concept, iată că acum ne gratulează cu un "pui" al acestui concept: Honda Micro Commuter. Sau, dacă vreţi, un fel de Twizy în partitură japoneză.

De la început frapează aspectul futurist al maşinii, caroseria albă beneficiind de multe elemente iluminate într-un albastru electrizant, de la roţi până la portiere sau "grilă" şi "hayon". După cum afirmă oficialii, Micro Commuter Concept este rodul colaborării între diviziile auto şi moto ale concernului Honda.

Alte detalii nu ne sunt oferite, în afara imaginilor de faţă, de unde deducem că acest concept este conceput pentru transportul a maximum trei persoane - şoferul are scaunul plasat în poziţie centrală, iar în spate regăsim o mică banchetă, care poate acomoda încă doi pasageri.

La fel ca în cazul lui AC-X Concept, şi în Micro Commuter Concept volanul a fost înlocuit cu două manşe interesante, iar în faţa şoferului regăsim un tablou de bord foarte complex, cu indicaţii afişate 3D pe parbriz. Amatorii de gadgeturi vor remarca primii smartphone-ul plasat într-un locaş special în bord, pe care sunt afişate informaţii despre autonomie şi gradul de descărcare a bateriei.

Aşteptăm cu nerăbdare comunicatul oficial, pentru a vedea ce alte surprize mai ascunde micul Honda Micro Commuter Concept - care se pare că poate chiar şi să comunice mesaje celor din afara maşinii!

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.