Honda Small Sports EV Concept - reîncarnarea micului roadster CRX?

Multe semne de întrebare planează asupra conceptului Honda Small Sports EV Concept, care va fi prezentat la Salonul Auto Tokyo 2011. Cea mai importantă este dacă prefigurează, cumva, un model de serie?

Honda Small Sports EV Concept - reîncarnarea micului roadster CRX? Honda Small Sports EV Concept - reîncarnarea micului roadster CRX?

La Salonul Auto Tokyo 2011, cei de la Honda anunţă multe concepte: pe lângă AC-X şi Micro Commuter, japonezii ne vor gratula cu un concept deocamdată misterios. Având numele Honda Small Sports EV Concept, acesta ne este prezentat drept un preview al viitoarei generaţii de maşini electrice sport, oferind o mare plăcere de a conduce. Şi atât.

Nici măcar nu vorbim de imagini ale acestui concept, ci doar de schiţe oficiale. Schiţe care ne înfăţişează un model sport cu un design modern, cu două locuri şi în formulă targa, fără acoperiş, la fel ca şi un model celebru pentru fanii Honda: CRX-ul anilor '90.

Conceptul este foarte compact, iar partea frontală denotă o imagine de marcă destul de sobră, accentele de albastru electrizant asigurându-i maşinii un look de maşină eco. Despre sistemul de propulsie nu avem alte informaţii decât că este electric, nu hibrid, ca în cazul lui Honda AC-X, de exemplu.

Interesant, unele voci din cadrul companiei japoneze afirmă că acest concept prefigurează un urmaş al sportivului NSX. Ceea ce ne duce la concluzia că japonezii mizează pe un downsizing important şi nu mai sunt interesaţi să rivalizeze cu supercaruri precum Porsche 911 sau Ferrari 458 Italia, ci mai degrabă cu sportive mici şi ecologice, de genul lui Tesla Roadster.

Important este că Honda a deschis bursele de pariuri, iar cu ocazia salonului auto japonez vom afla mai multe detalii şi, eventual, planuri de producţie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.