Hyundai RM15 Concept e un Veloster dement cu motor central. VIDEO

Hyundai Veloster e deja o maşină destul de neobişnuită, cu ale sale trei uşi asimetrice, dar coreenii s-au gândit că ar putea să o facă şi mai interesantă cu un plus de putere.

Hyundai RM15 Concept e un Veloster dement cu motor central. VIDEO Hyundai RM15 Concept e un Veloster dement cu motor central. VIDEO

Acesta e conceptul Hyundai RM15, care - în ciuda numelui de imprimantă - ascunde o doză destul de mare de nebunie sub formele de Veloster.

Vezi tu, acest prototip are un motor turbo de 2,0 litri pe benzină amplasat central-spate, adică la fel ca la un supercar italian. Şi, ca şi cum nu ar fi de ajuns, propulsorul dezvoltă 300 CP şi 383 Nm, iar toată această putere merge către roţile din spate prin intermediul unei transmisii manuale cu şase trepte.

Pentru a ţine greutatea cât mai jos, s-au folosit panouri de caroserie din plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP) şi o celulă din aluminiu. Astfel, întreaga maşină cântăreşte 1.260 kg, iar sprintul de la zero până la 100 km/h se face în 4,7 secunde, ceea ce nu e rău deloc.

Deocamdată nu ştim dacă Hyundai o să producă în serie un astfel de model, însă ar trebui să fim realişti şi să spunem că şansele ca aşa ceva să se întâmple sunt foarte mici.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.