Iată conceptele Volkswagen-Giugiaro de la Geneva 2011

Înainte ca Volkswagen să ne dezvăluie în mod oficial care sunt conceptele realizate în colaborare cu Giugiaro, pe care le va expune la Salonul Auto Geneva 2011, iată că pe net au apărut primele imagini cu acestea.

Iată conceptele Volkswagen-Giugiaro de la Geneva 2011 Iată conceptele Volkswagen-Giugiaro de la Geneva 2011

Sintagma "VW + Giugiaro = love" nu e o poantă, ci o chestiunecât se poate de serioasă. De altfel, ceea ce a devenit azi unadevărat fenomen al vânzărilor din clasa compactă, Volkswagen Golf, nu este altceva decât creaţia luiGiugiaro, care a creat prima generaţie, VW Golf I.

Acum, că studioul Italdesign Giugiaro a fost cumpărat de grupul Volkswagen, era normal să vedem câtmai repede fructele acestei colaborări. Iar SalonulAuto Geneva 2011 este locul idealpentru prezentarea unor noi concepte. Deci nu doar unul.

Primul concept Volkswagen Giugiaro pare o reinterpretare moderna a originarului VW Scirocco

Deocamdată, germanii nu au dat publicităţii datele oficialedespre conceptele desenate de Giugiaro, însă, graţie "cârtiţelor",primele imagini cu acestea au apărut pe internet. Este vorba despredouă modele, unul în stil coupe, iar celălalt un fel demonovolum de clasă mică sau compactă.

În primul caz, pare că vorbim de o interpretare modernăa modelului originar VW Scirocco (o altă creaţie astudiourilor italiene de la acea vreme), maşina fiind un hatchbackdinamic, dar cu un design destul de sobru, fără artificii esteticeextravagante. Adică exact stilul pe care îl au acum maşinileVolkswagen.

Al doilea concept Volkswagen-Giugiaro vine cu o idee inedita pentru geamurile laterale

În al doilea caz, caroseria monovolum aduce ca elementinedit soluţia stilistică de integrare a unei baghete mediane însuprafaţa vitrată laterală. Pe aceasta sunt plasatemini-camere de filmat, care preiau rolul oglinzilor retrovizoare,iar mânerele disimulate în montantul central pare să indice osoluţie de deschidere a portierelor ca la Opel Meriva.

Ce surprinde la ambele modele este partea frontală, multsimplificată faţă actuala imagine Volkswagen. Practic,grila este redusă la o simplă baghetă cromată, cu sigla VW tronândîn mijloc, iar blocurile optice ocupă un spaţiu extrem de mic înlaterale, pe orizontală. În spate, în ambele cazuri, se pare căstopurile sunt integrate în lunetă.

Deocamdata nu se stie clar care este rolul acestor concepte Volkswagen Giugiaro

Să fie vorba doar de nişte simple exerciţii de design sauar putea aceste concepte Giugiaro să prefigureze o nouăimagine de marcă pentru maşinile Volkswagen în viitor?Trebuie să aşteptăm Salonul Auto Geneva 2011 pentru un răspunsplauzibil.

Voi ce credeţi?

CONCEPTELE GIUGIARO ANUNŢĂ UN NOU LOOK PENTRU MAŞINILEVOLKSWAGEN?

Oare viitoarele masini Volkswagen vor adopta noua imagine propusa de Giugiaro?