Kia Soul

Autor: Andrei Nan acum 13 ani Concepte auto

Design-ul conceptului SUV cu un aspect agresiv, dar în acelaşi timp tineresc, indică o reorientare a imaginii de marcă. Partea frontală este dominată de scutul de dimensiuni generoase, în care sunt încorporate proiectoarele de ceaţă. Cele două prize de aer montate sub blocurile optice aduc un sentiment de agresivitate părţii frontale.

Aparenta lipsă a montantului faţă ne dă impresia că parbrizul se contopeşte cu geamurile laterale, formând un tot unitar. În realitate, montantul este prezent, dar este învelit cu un material care imită foarte bine culoarea parbrizului.

 

 

Din lateral, Kia Soul, pare un veritabil 4×4 datorită zonelor foarte mari de protecţie împotriva zgârieturilor de pe portiere şi a dimensiuinilor mari ale aripilor roţilor. Toate aceste elemente dau şi un aer de încredere, de robusteţe. Elementul surpriză, pe care îl ascunde foarte bine Kia Soul, este deschiderea faţă în faţă a celor două portiere. În momentul deschiderii portierelor este dezvăluit şi lipsa montantului de mijloc, facilitând astfel un acces de invidiat în habitaclu.

 

 

Interiorul a fost inspirat de echipamtele audio hi-tech. Mai precis, bordul a fost construit în jurul celor trei difuzoare încorporate, ceea ce a dus la un design mai puţin obişnuit al consolei centrale. Zona de control a aerului condiţionat are o formă de CD-player, fiind acţionată cu ajutorul unui buton masiv rotativ.

 

 

Mai mult decât atât, bordul este echipat cu un notebook cu multiple capacităţi multimedia. Computerul este aşezat pe o suprafaţă culisantă din bord, devenind utilizabil de către şofer sau pasagerul din dreapta, dar numai în momentul în care maşina staţionează.

 

Ambianţa interiorului este asigurată de acoperişul panoramic împreună cu suprafaţa vitrată mare. Cei aproximativ patru metri lungime oferă un spaţiu mai mult decât suficient celor patru pasageri ai SUV-ului.

 

 

Sub capota lui Kia Soul se află montat un motor cu patru cilindri în linie de doi litri, tracţiunea făcându-se pe roţile faţă cu ajutorul unei cutii de viteze automate cu cinci rapoarte.

Nu este o certitudine că toate aceste elemente hi-tech vor fi prezente în momentul lansării variantei de serie a lui Kia Soul.

 

Tags:


Comentarii
Inchide