KIA Soul’ster la Detroit 2009

Autor: Oraan Mărculescu 12 ian. 2009 Concepte auto

Semi-SUV-pick-up-cabrioDupă ce teaserele celor de la KIA ne-au pus pe jar în aşteptarea noii maşini, iată că Salonul Auto Detroit 2009 ne dă răspunsul: KIA Soul’ster este un fel de mini-SUV-pick-up-cabrio, un pachet polivalent pentru clientela tânără şi dornică de aventură.

Maşina nu se doreşte, totuşi, un temerar, ci este îndreptat mai mult spre fun. Astfel, platforma este aceeaşi de la berlina KIA Soul, cu un motor în patru cilindri şi tracţiune faţă. Însă de la jumătate, maşina se schimbă total, având doar două portiere şi un hardtop de mari dimensiuni.

Interior modern, dar spartanExteriorul adoptă reţeta maşinilor pseudo-SUV, de genul lui Renault Sandero Stepway: spoilere care disimulează scuturi, o gardă la sol mai mare şi jante mai mari, bandouri laterale în partea inferioară. Interiorul mizează atât pe caracterul tineresc, cât şi pe un caracter practic accentuat – ba chiar puţin spartan, având în vedere că geamurile nu au comandă manuală, iar tapiţeria este rezistentă la murdărie. Totuşi, volanul, instrumentele de bord şi consola centrală ne aduc înapoi în secolul XXI.

Rămâne de văzut dacă KIA Soul’ster Concept va ajunge în această formă în fabricaţie de serie sau vrea să obişnuiască potenţialii clienţi cu o versiune pseudo-SUV a lui KIA Soul.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide