Mazda MX-5 Superlight Concept la Frankfurt 2009

Mazda MX-5 este dusă la extrem printr-un concept care va apărea la Frankfurt 2009: MX-5 Superlight este o maşină de curse, în stil barchetta, dezbrăcată de toate elementele inutile pentru a avea o masă cât mai scăzută.

Mazda MX-5 Superlight Concept la Frankfurt 2009 Mazda MX-5 Superlight Concept la Frankfurt 2009

Având în vedere că tocmai a sărbătorit 20 de ani de existenţă a indicativului MX-5, Mazda îşi face un cadou frumos cu ocazia Salonului Auto Frankfurt 2009 prin acest MX-5 Superlight Concept.

Maşina renunţă la parbriz, în timp ce portierele nu mai au mânere, iar în spatele scaunelor descoperim două "cocoaşe" specifice roadsterelor de curse de altădată. Exteriorul este pus în valoare şi de lăţirea ecartamnetului cu 50 mm şi coborârea gărzii la sol cu 30 mm. În interior au fost eliminate accesoriile inutile, care ar îngreuna maşina degeaba, iar caroseria a primit un tratament special, care face roadsterul foarte uşor. Practic acest model cântăreşte doar 995 de kilograme.

Sub capotă se află motorul de serie de 1.8 litri, ce dezvoltă 124 Cp, dar pentru efecte speciale auditive s-a montat o evacuare specifică MPS. În schimb, cura de slăbire a aavut efectte importante asupra performanţelor, fără a influenţa în vreun fel puterea MX-5 Superlight este mai rapid cu o secundă până la 100 km/h, atingând această valoare în 8,9 secunde. De asemenea, este şi uşor mai economică şi mai ecologică decât un MX-5 obişnuit.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.