Mercedes Biome Concept la Los Angeles Auto Show 2010

La Salonul Auto Los Angeles 2010 a avut loc şi un concurs de design dedicat studiourilor de design oficiale ale marilor constructori auto. Mercedes a venit cu un inedit Biome.

Mercedes Biome Concept la Los Angeles Auto Show 2010 Mercedes Biome Concept la Los Angeles Auto Show 2010

Nu ştiu câţi vor face legătura între acest MercedesBiome Concept şi Mercedes CLS sau conceptul Mercedes F 800 Style, dar supercaruldin imagini este creaţie a studioului de design Mercedes dinCalifornia, purtând semnătura lui Hubert Lee. Adică acelaşi cares-a ocupat de CLS şi F 800 Style.

Mercedes Biome Concept a fost creat pentru Los Angeles 2010 Design Contest

Biome poate fi categorisit cu uşurinţă drept un OZN pepatru roţi, având un look aparte şi un stil fluid. Deşidesignul va iniţia multe discuţii, cele mai multe în favoareamaşinii, designerii se mândresc, de fapt, cu altceva.

Supercarul futurist are o masă totală de numai 394 kg,caroseria fiind realizată din biofibre, obţinute dinplante crescute în laborator, dar după metodologiibiologic-naturale.

Mercedes Biome Concept are o lungime de 4 metri si este facut din biofibre

Mercedes Biome este compact, având o lungime de 4metri, însă lăţimea de 250 cm îl face să se evidenţiezeclar şi le-a lăsat designerilor loc pentru câteva idei interesante,în primul rând legate de aerodinamică. Nici interiorul nu este maiprejos, beneficiind de patru locuri cu o dispunere inedită: şoferulîn poziţie centrală, două locuri în spatele acestuia şi ultimul loctot în poziţie centrală, în spate în habitaclu.

Mercedes Biome a participat la concursul de design LosAngeles Design Challenge, desfăşurat anul acesta subtitulatura "Car of Tousand Pounds" - în traducere, "Maşina de 1.000pounds" (adică aproximativ 450 kg).

Mercedes Biome este creatia lui Hubert Lee, cel responsabil de CLS si de conceptul F 800 Style