Mercedes Biome Concept la Los Angeles Auto Show 2010

La Salonul Auto Los Angeles 2010 a avut loc şi un concurs de design dedicat studiourilor de design oficiale ale marilor constructori auto. Mercedes a venit cu un inedit Biome.

Mercedes Biome Concept la Los Angeles Auto Show 2010 Mercedes Biome Concept la Los Angeles Auto Show 2010

Nu ştiu câţi vor face legătura între acest Mercedes Biome Concept şi Mercedes CLS sau conceptul Mercedes F 800 Style, dar supercarul din imagini este creaţie a studioului de design Mercedes din California, purtând semnătura lui Hubert Lee. Adică acelaşi care s-a ocupat de CLS şi F 800 Style.

Mercedes Biome Concept a fost creat pentru Los Angeles 2010 Design Contest

Biome poate fi categorisit cu uşurinţă drept un OZN pe patru roţi, având un look aparte şi un stil fluid. Deşi designul va iniţia multe discuţii, cele mai multe în favoarea maşinii, designerii se mândresc, de fapt, cu altceva.

Supercarul futurist are o masă totală de numai 394 kg, caroseria fiind realizată din biofibre, obţinute din plante crescute în laborator, dar după metodologii biologic-naturale.

Mercedes Biome Concept are o lungime de 4 metri si este facut din biofibre

Mercedes Biome este compact, având o lungime de 4 metri, însă lăţimea de 250 cm îl face să se evidenţieze clar şi le-a lăsat designerilor loc pentru câteva idei interesante, în primul rând legate de aerodinamică. Nici interiorul nu este mai prejos, beneficiind de patru locuri cu o dispunere inedită: şoferul în poziţie centrală, două locuri în spatele acestuia şi ultimul loc tot în poziţie centrală, în spate în habitaclu.

Mercedes Biome a participat la concursul de design Los Angeles Design Challenge, desfăşurat anul acesta sub titulatura "Car of Tousand Pounds" - în traducere, "Maşina de 1.000 pounds" (adică aproximativ 450 kg).

Mercedes Biome este creatia lui Hubert Lee, cel responsabil de CLS si de conceptul F 800 Style

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.