Mercedes BlueZero E-Cell Plus Concept Frankfurt 2009

Mercedes insistă cu ideea unui hibrid electric compact şi se întoarce cu propunerea Mercedes BlueZero E-Cell Concept într-o formă mai elaborată denumită Mercedes BlueZero E-Cell Plus Concept.

Mercedes BlueZero E-Cell Plus Concept Frankfurt 2009 Mercedes BlueZero E-Cell Plus Concept Frankfurt 2009

Încă de la Detroit Mercedes a lansat o nouă ipoteză, un posbil hatchback hibrid denumit Mercedes BlueZero E-Cell. Propunerea se pare că a fost cât se poate de serioasă, pentru că la Frankfurt germanii se întorc cu aceeaşi idee, dar de data asta parcă mai aproape de o versiune de serie şi redenumită Mercedes BlueZero E-Cell Plus.
 
Acest model are un sistem hibrid în serie, adică motorul termic este conectat la un generator care încarcă bateriile litiu-ion de 18 kw, care apoi furnizează energia către motorul electric capabil să pună în mişcare conceptul. Propulsorul cu combustie internă este un 3 cilindri turbo care produce 67 CP şi asigură o autonomie totală de 500 km (doar pe energie electrică acest model acoperă 100 km). Totuşi acest model rămâne un hibrid plug in şi înainte de a pleca la drum trebuie încărcat de la priză. Astfel pentru un drum de 50 km 30 de minute de stat sunt suficiente, iar pentru un "plin" de energie acest model trebuie ţinut 1 oră conectat la o sursă de energie.

Motorul electric produce 100 kw şi un cuplu de 320 Nm livrat aproape instantaneu. Aceste specificaţii implică un timp de 11 secunde pentru a atinge 100 km/h şi o viteză maximă de 150 km/h. La Detroit Mercedes ne-a prezentat două concepte premergătoare Mercedes BlueZero E-Cell and Mercedes BlueZero F-Cell, dar versiunea E-Cell Plus pare cea mai gata de a îşi face debutul în lumea reală. 

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.