MINI Roadster Concept la Frankfurt

MINI Roadster Concept este celălalt concept pe care "grupa mică" de la BMW îl va prezenta la Salonul de la Frankfurt 2009. Iată primele informaţii şi imagini oficiale.

Mini Roadster ConceptMINI a prezentat iniţial MINI Coupe Concept, un prototip care prefaţa o extindere a gamei MINI în zona sportivităţii. Responsabilii de comunicare au făcut însă pe misterioşii şi au lăsat să se înţeleagă că ar mai fi vorba de un concept înrudit cu primul, fără să dea vreun indiciu folositor, ci doar nişte teasere video.

Iată însă că, în prima zi oficială a Salonului de la Frankfurt, MINI rupe misterul şi ne prezintă MINI Roadster concept, care se înfăţişează foarte aproape de forma de serie.

Ca şi conceptul Coupe, MINI Roadster Concept pare identic cu modelele din gama actuală, de la rama inferioară a geamurilor în jos. Modificările notabile sunt date de scurtarea parbrizului şi de arcuirea sa mai accentuată.

Cel mai mic roadster bavarezDar, spre deosebire de actualul MINI Cabrio, s-a renunţat la bancheta din spate, nu foarte practică oricum, rămânând doar o maşină sport cu două locuri. Această modificare a arhitecturii va avea însă două mari plusuri. În primul rând, portbagajul a mai câştigat ceva spaţiu şi, în al doilea rând, maşina va beneficia de o rigiditate îmbunătăţită, datorită mutării celor două roll bars într-o poziţie mediană.

În interior au apărut modificări la ceasurile de bord. Simpaticul, dar puţin utilul Open Meter (cel care arată câte ore ai petrecut cu pletele în vânt) a fost înlocuit de un ecran multifuncţional capabil să afişeze mai multe funcţii. Printre noile sisteme se numără Nature Guard (care-ţi spune cât de eco conduci), High Speed Shifter (la cât să schimbi pentru putere maximă), Gravitiy Indicator (forţele laterale şi gravitaţionale), Heart Beat (viteza afişată sub forma unei inimi pulsând) şi, cel mai simpatic, Buddy Radar (reperează dacă un alt MINI este prin preajmă).

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.