Nissan Ellure Concept în premieră la LA Show

Cei de la Nissan nu se feresc să afirme că noul lor concept, Nissan Ellure, este dedicat femeilor. Încă nu se ştie dacă prefigurează o maşină de serie dedicată femeilor.

"Nissan Ellure Concept este un exerciţiu de design, care seadresează nevoilor potenţialilor clienţi din categoriafemeilor între 30 şi 40 de ani, sofisticate şi cu un stilmai rebel". O spun cei de la Nissan, nu noi.

Nissan Ellure este un concept destinat clientelei feminine, intre 30 si 40 de ani

Prin urmare, Nissan Ellure este o maşină care vizează înmod direct publicul feminin. Maşina putem spune că e plinăde curbe, dar e departe de stilul "bombonică". Dimpotrivă, EllureConcept este suficient de agresiv pentru a ne face cu ochiul şinouă, celor de sex masculin.

VEZI GALERIA FOTO CU NISSAN ELLURECONCEPT

Partea frontală proeminentă are o grilă inspirată dinkimonourile samurailor, "Kamishino", iar spatele preiaelemente regăsite pe porţile "Torii", din cadrul fântânilor Shinto.Vorbim de elemente tradiţionale din cultura japoneză, probabildesignerii gândindu-se că astfel maşina ar fi mai bine înţeleasă depublicul feminin.

Nissan Ellure are elemente de design inspirate de traditia japoneza, dar si o buna aerodinamica

Nissan Ellure este şi foarte aerodinamic,oficialii japonezi afirmând că, prin acest concept, au studiat câtmai multe posibilităţi de eliminare a orificiilor, deschizăturilorsau protuberanţelor care pot produce turbulenţe.

Astfel, jantele beneficiază de nişte "spiţe"suplimentare din plastic transparent, care acoperădeschizăturile mari, fără a afecta designul; oglinzile retrovizoareau fost înlocuite cu mini-camere de filmat laterale, foarte puţinieşite în relief; mânerele portierelor care se deschid încontrasens sunt minimizate.

Interiorul lui Nissan Ellure este conceput ca un birou realizat cu bun gust

Interiorul foarte spaţios al lui Nissan Ellure dăimpresia unui birou dedicat creatorilor de modă. Ambianţadenotă mult bun gust, iar comenzile sunt astfel grupate pentru a nudenatura prin aglomerare impresia de spaţiu excedentar - datoratăşi plafonului din sticlă.

Bancheta din spate este concepută mai mult ca o sofa, iarscaunele din faţă sunt profilate atent. Per total,habitaclul se conformează ideii de design"Molten", atât materialele ecologice, cât şi iluminareainterioară contribuind la o experienţă de condus inedită pentrupasageri. Pardon, pasagere...

Nissan Ellure beneficiaza de un sistem de propulsie hibrid, avand cutie de viteze CVT

Nissan Ellure nu e doar la stadiul de machetă, având chiar şi unsistem de propulsie. Acesta este de tipul hibrid, asociindun motor turbo pe benzină de 2,5 litri cu un motor electricde 25 kW. Transmisia se face la roţile faţă, iar cutia deviteze Xtronic este de tipul CVT (variaţie continuă).

Dacă Ellure va da naştere unui nou segment de maşini targetatstrict către femei, e prea devreme să ne pronunţăm. Dar nu neîndoim că viitoarele sedanuri dedicate pieţeinord-americane vor prelua elemente de design de laNissan Ellure. Şi, cine ştie,poate Nissan va reveni în bătălia sedanurilor şi pe piaţaeuropeană.

Nissan Ellure este teoretic doar un studiu de design, dar s-ar putea sa prefigureze un model de serie