Nissan Ellure Concept în premieră la LA Show

Cei de la Nissan nu se feresc să afirme că noul lor concept, Nissan Ellure, este dedicat femeilor. Încă nu se ştie dacă prefigurează o maşină de serie dedicată femeilor.

"Nissan Ellure Concept este un exerciţiu de design, care se adresează nevoilor potenţialilor clienţi din categoria femeilor între 30 şi 40 de ani, sofisticate şi cu un stil mai rebel". O spun cei de la Nissan, nu noi.

Nissan Ellure este un concept destinat clientelei feminine, intre 30 si 40 de ani

Prin urmare, Nissan Ellure este o maşină care vizează în mod direct publicul feminin. Maşina putem spune că e plină de curbe, dar e departe de stilul "bombonică". Dimpotrivă, Ellure Concept este suficient de agresiv pentru a ne face cu ochiul şi nouă, celor de sex masculin.

VEZI GALERIA FOTO CU NISSAN ELLURE CONCEPT

Partea frontală proeminentă are o grilă inspirată din kimonourile samurailor, "Kamishino", iar spatele preia elemente regăsite pe porţile "Torii", din cadrul fântânilor Shinto. Vorbim de elemente tradiţionale din cultura japoneză, probabil designerii gândindu-se că astfel maşina ar fi mai bine înţeleasă de publicul feminin.

Nissan Ellure are elemente de design inspirate de traditia japoneza, dar si o buna aerodinamica

Nissan Ellure este şi foarte aerodinamic, oficialii japonezi afirmând că, prin acest concept, au studiat cât mai multe posibilităţi de eliminare a orificiilor, deschizăturilor sau protuberanţelor care pot produce turbulenţe.

Astfel, jantele beneficiază de nişte "spiţe" suplimentare din plastic transparent, care acoperă deschizăturile mari, fără a afecta designul; oglinzile retrovizoare au fost înlocuite cu mini-camere de filmat laterale, foarte puţin ieşite în relief; mânerele portierelor care se deschid în contrasens sunt minimizate.

Interiorul lui Nissan Ellure este conceput ca un birou realizat cu bun gust

Interiorul foarte spaţios al lui Nissan Ellure dă impresia unui birou dedicat creatorilor de modă. Ambianţa denotă mult bun gust, iar comenzile sunt astfel grupate pentru a nu denatura prin aglomerare impresia de spaţiu excedentar - datorată şi plafonului din sticlă.

Bancheta din spate este concepută mai mult ca o sofa, iar scaunele din faţă sunt profilate atent. Per total, habitaclul se conformează ideii de design "Molten", atât materialele ecologice, cât şi iluminarea interioară contribuind la o experienţă de condus inedită pentru pasageri. Pardon, pasagere...

Nissan Ellure beneficiaza de un sistem de propulsie hibrid, avand cutie de viteze CVT

Nissan Ellure nu e doar la stadiul de machetă, având chiar şi un sistem de propulsie. Acesta este de tipul hibrid, asociind un motor turbo pe benzină de 2,5 litri cu un motor electric de 25 kW. Transmisia se face la roţile faţă, iar cutia de viteze Xtronic este de tipul CVT (variaţie continuă).

Dacă Ellure va da naştere unui nou segment de maşini targetat strict către femei, e prea devreme să ne pronunţăm. Dar nu ne îndoim că viitoarele sedanuri dedicate pieţei nord-americane vor prelua elemente de design de la Nissan Ellure. Şi, cine ştie, poate Nissan va reveni în bătălia sedanurilor şi pe piaţa europeană.

Nissan Ellure este teoretic doar un studiu de design, dar s-ar putea sa prefigureze un model de serie

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.