Nissan Murano X-By-Wire

Nissan a prezentat la un eveniment special din Lisabona un model ce elimina orice legătură mecanică între principalele comenzi ale mașinii și sistemele pe care le comandă.

Nissan Murano X-By-Wire Nissan Murano X-By-Wire
Nissan Murano Drive by wireBazat pe vechea generație Murano, prototipul are direcția și frâna înlocuite cu sisteme electronice, legătura mecanică directă între volan, pedala de frână și sistemele de direcție și frânare fiind inexistentă. Avatanjale unei asemenea soluții sunt clare în termeni de reducere a greutății, creșterea spațiului interior, securitate pasivă și indirect consum mai mic, emisii reduse și performanțe mai bune.

Însă cea mai mare temere va rămâne cea legată de fiabilitatea unui astfel de sistem, o eventuală cădere a sa transformând mașina într-un obiect incontrolabil. Dar cu mai multe sisteme de redundanță în mod sigur această problemă va fi suficient de mult minimalizată pentru ca sistemul să fie introdus destul de curând pe versiunile de serie.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.