Peugeot 3008 şi RCZ Hybrid4

Autor: Oraan Mărculescu 18 aug. 2009 Concepte auto

3008 de 99 gMotoarele diesel sunt foarte populare în Europa, astfel încât era doar o chestiune de timp până când un producător se gândea să rişte şi să folosească un motor diesel cuplat la un motor electric. Dezavantajele legate de consumul uşor mare până la încălzirea motorului vor fi probabil întrecute de beneficiul de imagine adus de folosirea unui motor diesel.

De aceea Peugeot a pregătit două modele cu un tren de rulare hibrid: un 3008 şi un RCZ. Cu o economie de până la 35%, noua configuraţie permite chiar şi implementarea unui sistem de transmisie integrală, cu integrarea motoarelor electrice pe roţile din spate. În mod normal, maşina merge doar pe motorină sau doar pe curent electric, însă la nevoie, ambele sisteme pot colabora pentru un maximum de performanţă.

Dacă versiunea 3008 Hybrid4 are emisii de CO2 de doar 99 g/km şi este programată pentru lansarea în serie anul viitor, coupe-ul RCZ Hybrid4 atinge 95 g/km însă pentru acesta din urmă testele experimentale nu au fost încă terminate, data comercializării fiind incertă. Ambele concepte pot fi admirate luna viitoare la Salonul Auto de la Frankfurt.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide