Phoenix - maşina biodegradabilă făcută din bambus

Fibrele naturale sunt folosite pentru diverse accesorii ale maşinilor. Însă cum ar fi ca o maşină întreagă să fie făcută din bambus, de exemplu? Cum este cazul lui Phoenix, prima maşină biodegradabilă din lume.

Phoenix - maşina biodegradabilă făcută din bambus Phoenix - maşina biodegradabilă făcută din bambus

Designerii Keneth Cobonque şi Albrecht Birkner nu au legătură cu domeniul auto, ocupându-se de mobilier şi interioarele caselor în special. Totuşi, au vrut să tragă un semnal de alarmă în privinţa rablelor care ruginesc pe multe şosele din lume, aşa încât au creat Phoenix.

Phoenix este o maşină, deşi pare mai mult un şezlong cu roţi. De fapt, este prima maşină biodegradabilă din lume, deoarece caroseria este realizată din bambus şi rattan, din care se realizează multe piese de mobilier. Designerii explică acest lucru: maşinile actuale, având caroserii din metal, rezistă în timp mult mai mult decât este nevoie şi, prin degradare, poluează atmosfera.

În cazul lui Phoenix, caroseria este proiectată să reziste atât cât este nevoie pentru un utilizator normal (5 ani în ţările civilizate şi maximum 20 de ani în ţările în curs de dezvoltare). Caroseria din bambus şi ratan poate fi realizată conform gusturilor şi specificaţiilor potenţialului client, iar cadrul din metal poate fi şi el configurat în diverse moduri.

Practic, dacă te-ai plictisit de cum arată maşina şi vrei o schimbare, caroseria se poate modifica foarte rapid - pentru Phoenix, de exemplu, a fost nevoie de numai 10 zile ca designerii să modeleze o caroserie lungă de 3,1 metri, potrivită pentru traficul urban.

Designerii nu s-au ocupat şi de sistemul de propulsie, însă este clar că un mic motor electric este cel mai potrivit pentru Phoenix. O maşină care poate purta cu mândrie titulatura de "green car". Unde mai pui că e mult mai uşor de realizat decât o maşină din lemn...

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.