Poze spion: al doilea concept Renault la Geneva 2011?

Germanii de la AutoBild au surprins un nou concept Renault, care se pare că va fi expus alături de Renault Captur la Salonul Auto Geneva 2011. Un concept care atacă o temă foarte cunoscută francezilor: cea a monovolumelor.

Revoluţia stilistică Renault a demarat cu ineditul concept de maşină sport Renault DeZir, a continuat cu simpatica maşină de oraş ZOE Preview, iar, la Salonul Auto Geneva 2011, designerii francezi vor încerca să ne dea o idee despre cum văd ei domeniul SUV prin Renault Captur. Însă tabloul nu este complet fără segmentul monovolumelor, nu-i aşa?

Ei bine, germanii de la AutoBild ne dezvăluie în premieră imagini spion cu noul concept Renault R-Space, care va debuta tot la salonul auto elveţian - vezi aici imaginile.

Noul concept al francezilor abordează tema monovolumelor, având un gabarit apropiat de al gamei actuale Renault Scenic. Stilul, însă, este avangardist şi fluid, demonstrând că Renault a reuşit să găsească, în sfârşit, o identitate vizuală foarte puternică.

În lipsa informaţiilor oficiale, putem deocamdată doar să speculăm referitor la acest concept şi, bineînţeles, pe marginea modelului de serie pe care îl prefigurează. S-ar putea ca Renault să dea tonul unui nou segment: monovolumele-coupe sportive, deoarece maşina de faţă arată foarte dinamic, iar liniile sale te duc mai degrabă cu gândul la maşinile sport decât la cele familiale.

Modalitatea de deschidere a portierelor se anunţă una foarte interesantă, decuparea acestora şi integrarea geamurilor fiind foarte sofisticată. Din punct de vedere stilistic, este de acum clar că viitoarele maşini de serie Renault vor avea o grilă stilizată, pe orizontală şi care va evidenţia imensa siglă Renault. Alt element caracteristic al noii imagini de marcă vor fi fantele de sub faruri, în timp ce blocurile optice spate, cu dimensiuni reduse, amintesc în mod clar de ZOE.

Aşteptăm ca Renault să polarizeze atenţia la salonul elveţian, interesul pentru marca franceză anunţându-se a fi unul foarte crescut în acest deceniu.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.