Premieră: BMW M3 DTM Concept

Revenirea celor de la BMW în cursele DTM a fost celebrată prin conceptul BMW M3 DTM Concept Car, care are rolul de a prefigura noua maşină de curse care va fi aliniată la start din 2012.

BMW M3 DTM Concept - prezentarea oficiala de pe tare.ro

Numele BMW este strâns legat de cursele DTM: între 1987 şi 1992, modelul de curse BMW M3 a strâns 40 de victorii şi peste 150 de prezenţe pe podium, campionatele DTM (Deutsche Tourenwagen Masters) contribuind din plin la succesul în vânzări al modelului de serie.

Chiar dacă în 2012 va fi lansată noua generaţie BMW Seria 3, modelul de curse BMW M3 DTM este derivat din actualul BMW M3, considerat o bază excelentă pentru acest campionat. Prin urmare, la nivelul detaliilor principale, este destul de uşor de recunoscut M3-ul pe sub toate accesoriile aerodinamice specifice motorsportului.

Regulamentul DTM pentru 2012 pune accentul pe utilizarea cât mai multor componente ale maşinilor de serie, ceea ce nu i-a împiedicat pe inginerii bavarezi să dezvolte o maşină competitivă. Motorul este V8-ul deja cunoscut, puterea acestuia fiind crescută destul de puţin, de la 420 la 480 CP, iar cutia este una secvenţială cu 6 trepte.

BMW M3 DTM Concept este capabil de un demaraj 0-100 km/h în doar 3 secunde, în timp ce viteza maximă este de aproape 300 km/h. Pe lângă setările speciale ale trenului de rulare, sistemului de frânare şi direcţiei, conceptul mai beneficiază de un program intens de accesorizare cu elemente aerodinamice, acestea transformând M3-ul într-un superbolid.

Primii piloţi confirmaţi pentru BMW DTM în 2012 vor fi britanicul Andy Priaulx şi brazilianul Augusto Farfus, care deja au început un program de teste pe pistă cu noua maşină, având un trecut strâns legat de BMW Motorsport. În 2012, trei echipe vor concura în DTM cu astfel de maşini BMW: BMW Team Schnitzer, BMW Team RBM şi BMW Team RMG.

BMW M3 DTM Concept de pe tare.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.