Premieră la Seul 2011 - Kia Naimo Electric Concept

Cu ocazia Salonului Auto de la Seul, Kia prezintă în premieră mondială Kia Naimo Electric Concept, un model care combină tradiţia constructorului coreean cu inovaţiile tehnologice.

Naimo înseamnă pătrat, ceea ce descrie şi se potriveşte foarte bine noului concept de la Kia. Forma pătrăţoasă, un soi de carte de vizită a producătorului coreean, dacă stăm să ne gândim la istoria acestei mărci, ascunde ultimele invovaţii în materie de tehnologie şi nu în ultimul rând de propulsie.

La exterior se pot observa blocurile optice faţă/spate echipate cu tehnologia LED, iar înterior este desprins parcă dintr-un film SF. Acesta a fost conceptul pentru a crea un sentiment de linişte. Toate materialele utilizate sunt "tradiţionale" de la stejarul coreean până la hârtie "Han-ji". Acestă hărtie este făcută manual din lemnul unui copac coreean. Pe lângă aceste materiale tradiţionale regăsim la interior şi tehnologie de ultimă oră. TOLED (transparent organic light emitting diode) luminează întreg instrumentarul de bord. Mai mult decât atât, acesta prezintă conectivitate pentru toate dispozitivele electronice.

Propulsia maşinii este asigurată de un motor sincron cu magneţi permanenţi care dezvoltă o putere de 109 CP şi un cuplu motor de 280 Nm, asigurând o viteză maximă de 150 km/h. Motorul este alimentat de două "pachete" de baterii Litiu Ion Poliner de 27 kWh. Tehnologia Litiu - Polimer prezintă un avantaj major faţă de tehnologia pentru baterii utilizată în acest moment, şi anume automonia oferită cu doar un singur "plin" este de aproximativ 200 km. Pentru a mării distanţa parcusă cu un singur "plin" inginerii Kia au montat pe maşină jante speciale din aliaj de 20 inch gândite pentru a reduce rezistenţele aerodinamice şi de frecare.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.