Primele imagini cu un concept coupe cu patru uşi KIA

Deocamdată nu i se ştie numele oficial, dar conceptul de coupe cu patru uşi KIA pare o mixtură între Aston Martin Rapide şi Porsche Panamera, cu detalii de design moderne KIA. Cum vi se pare?

Primele imagini cu un concept coupe cu patru uşi KIA Primele imagini cu un concept coupe cu patru uşi KIA

Dacă sora mai mare de concern Hyundai are în catalog coupe-ul cu patru uşi Sonata, era cazul ca şi KIA să propună un astfel de model - deocamdată, acesta se pare că este prefigurat de un nou concept, care va apărea la Frankfurt 2011 şi al cărui nume încă este ţinut secret.

De fapt, în afara câtorva imagini, cei de la KIA nu au dat publicităţii absolut nici o altă informaţie despre noul concept. Se pare, totuşi, că acesta ar fi conceput pe baza modelului Hyundai Genesis, astfel încât va avea tracţiune spate şi un motor V8.

Ca stil, conceptul KIA adoptă aceeaşi idee de coupe-hatch în patru uşi precum Aston Martin Rapide sau Porsche Panamera, maşina având un profil foarte dinamic, cu multe detalii sportive, dar şi câteva specifice noului ADN al imaginii de marcă a coreenilor - cel mai bun exemplu este grila frontală "Tiger Nose" (introdusă de Peter Schreyer, şeful departamentului de design KIA, care a insuflat noua direcţie a mărcii).

Dacă acest concept va fi urmat şi de un model de serie în anii următori, nu ştim. KIA, însă, demonstrează că, la fel ca şi Hyundai, are o mare capacitate de adaptare şi o bună viteză de reacţie la schimbările dictate de piaţă. Oricum, aşteptăm curioşi mai multe detalii despre acest concept la salonul german din toamnă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.