Primele imagini cu un concept coupe cu patru uşi KIA

Autor: Oraan Mărculescu 19 aug. 2011 Concepte auto

Dacă sora mai mare de concern Hyundai are în catalog coupe-ul cu patru uşi Sonata, era cazul ca şi KIA să propună un astfel de model – deocamdată, acesta se pare că este prefigurat de un nou concept, care va apărea la Frankfurt 2011 şi al cărui nume încă este ţinut secret.

Conceptul KIA pentru Frankfurt 2011 nu are inca un nume

De fapt, în afara câtorva imagini, cei de la KIA nu au dat publicităţii absolut nici o altă informaţie despre noul concept. Se pare, totuşi, că acesta ar fi conceput pe baza modelului Hyundai Genesis, astfel încât va avea tracţiune spate şi un motor V8.

Ca stil, conceptul KIA adoptă aceeaşi idee de coupe-hatch în patru uşi precum Aston Martin Rapide sau Porsche Panamera, maşina având un profil foarte dinamic, cu multe detalii sportive, dar şi câteva specifice noului ADN al imaginii de marcă a coreenilor – cel mai bun exemplu este grila frontală „Tiger Nose” (introdusă de Peter Schreyer, şeful departamentului de design KIA, care a insuflat noua direcţie a mărcii).

Melanj de Aston Martin Rapide si Porsche Panamera, precum si celebra grila Tiger Nose

Dacă acest concept va fi urmat şi de un model de serie în anii următori, nu ştim. KIA, însă, demonstrează că, la fel ca şi Hyundai, are o mare capacitate de adaptare şi o bună viteză de reacţie la schimbările dictate de piaţă. Oricum, aşteptăm curioşi mai multe detalii despre acest concept la salonul german din toamnă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide