Primele imagini reale cu Audi A2 Concept, rivalul lui BMW i3

Iată cum arată în mod real conceptul Audi A2. Ce părere aveţi: vi se pare mai reuşit decât rivalul direct BMW i3?

Primele imagini reale cu Audi A2 Concept, rivalul lui BMW i3 Primele imagini reale cu Audi A2 Concept, rivalul lui BMW i3

După ce Audi ne-a gratulat cu nişte schiţe oficiale ale noului concept Audi A2, acum a venit rândul primelor imagini cu maşina reală. Care arată puţin diferit faţă de ce ne anunţau schiţele, dar ne şi oferă primele indicii ale rivalităţii cu BMW i3.

La fel ca şi maşina electrică BMW, Audi A2 are proporţii de semi-monovolum, părând, practic, un Audi A1 mult mai voluminos, gândit nu pentru individualişti, ci pentru familişti. Ca proporţii, Audi A2 este un rival direct pentru BMW i3, însă, la nivel stilistic, A2 pune accentul pe simplitate şi pragmatism, în timp ce i3 arată mult mai futuristic.

Partea frontală beneficiază, în cazul ambelor modele, de o puternică imagine de marcă - dacă în cazul lui i3 doar cei doi "rinichi" ai grilei frontale îţi spun răspicat faptul că e vorba de un BMW, la Audi A2 există mai multe elemente de identificare: farurile cu o formă puţin stilizată faţă de cele de la Audi A1, precum şi grila pentagonală, prelungită până în partea inferioară a spoilerului şi pe care tronează sigla cu cele patru cercuri întrepătrunse.

Spatele lui Audi A2 Concept este foarte pragmatic conceput, cu forme simple şi deja cunoscute de la alte modele Audi, în timp ce BMW i3 "complică" tabloul cu elemente care fac trimitere directă spre supercarul ecologic BWM i8. Ca aspect general, Audi A2 pare să prefigureze destul de fidel viitorul model de serie.

Interiorul lui Audi A2 continuă ideea de simplitate şi pragmatism, dar reuşeşte să respire şi gadget-mania, instrumentarul de bord condensat, volanul interesant desenat şi micul display central făcându-te să înţelegi că maşina beneficiază de o tehnologie sofisticată, în ciuda aspectului simplu al habitaclului, ba chiar uşor spartan - spre deosebire de BMW i3, care oferă un univers ceva mai sofisticat, deşi tot pe ideea minimizării comenzilor.

În curând, însă, cu ocazia salonului auto german, vom avea parte de toate imaginile şi detaliile oficiale ale noului concept Audi A2.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.